Ramazanda Filistin'e kavuştular

Tedavileri tamamlanan 19 Filistinli yaralı daha memleketine uğurlandı. Filistinli yaralılar, Ramazan öncesi memleketlerine kavuşmanın sevincini yaşarken İstanbul’a getirildiğinde 7 aylık hamile olan Maha Abul Al Hatal’ın bebeğiyle dönmesi ayrı bir mutluluk oldu.

01-09-2008


Tedavileri tamamlanan 19 Filistinli yaralı daha memleketine uğurlandı. Filistinli yaralılar, Ramazan öncesi memleketlerine kavuşmanın sevincini yaşarken İstanbul’a getirildiğinde 7 aylık hamile olan Maha Abul Al Hatal’ın bebeğiyle dönmesi ayrı bir mutluluk oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 25 Mart 2008 tarihinde özel bir uçakla Türkiye’ye getirilen Filistinli yaralılardan tedavisi tamamlananlar memleketlerine uğurlanmaya devam ediliyor.

19 Filistinli yaralı daha memleketlerine uğurlandı. Durumları ağır olduğu için tedavi süreçleri uzayan yaralıların çoğuna protez ayak ve kol takıldı. 5 ay önce sedye üzerinde getirilen yaralılar, gördükleri tedavi sonucu yürüyerek memleketlerine dönmenin sevincini yaşadı.

Atatürk Havaalanında bir basın toplantısı düzenleyen Filistinli yaralılar, kendilerine yardım elini uzatarak, tedavilerini üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı’na ve hayırsever halkımıza teşekkür ettiler. İsrail saldırılarında yaralandıklarında çaresiz bir şekilde tedavi olma imkânlarını aradıklarını söyleyen yaralılar, “İHH İnsani Yardım Vakfı, bizi İstanbul’da tedavi ettirdi. Burada çok güzel günler geçirdik. Ramazan ayına girerken memleketimize ve ailemize kavuşuyoruz” şeklinde konuştular.

Onun hikâyesi başka

Filistinli yaralıların içinde en çok dikkat çeken ise kucağında bebeğiyle Maha Abul Al Hatal’dı. Maha, Türkiye’ye getirildiğinde 7 aylık hamileydi. Bir ayağı İsrail saldırılarında kopan Maha’nın bir ayağı da ağır yaralıydı. Hamile olduğu için ilaç kullanamayan Maha, yaralarından dolayı büyük acı çekiyordu.

İstanbul’a getirildikten 2 ay sonra Muhammed isimli bebeğini doğuran Maha’nın hızlı bir şekilde tedavisine başlandı ve kendisine protez ayak sağlandı.

Maha, takılan protez ayakla yeniden yürümenin sevincini yaşadı.

Türkiye’de şifa bulduğunu ifade eden Maha, “İstanbul’a getirildiğimde çok endişeliydim. Yaralarımdan bebeğimin zarar göreceğinden korkuyordum. Allaha şükür bebeğimi sağlıklı bir şekilde doğurdum. Sonra da tedavime başlandı. Şimdi protez ayakla yürüyorum. Buna da şükür. Aylardır ayrı kaldığım Gazze’deki çocuklarıma ve memleketime kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yanımda eşim ve bebeğimle Filistin’e dönüyorum. Allah tüm İHH çalışanlarından ve Türkiye halkından Allah razı olsun” dedi.

Protez ayak takılan bir başka yaralı çocuk Hani Aljarjiv, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Ailem Filistin’de beni bekliyor. Yürüyerek ülkeme döndüğüm için çok mutluyum” dedi.

“Sedye ile geldik, yürüyerek gidiyoruz”

İşgalci siyonist saldırısında gözleri başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklıklar oluşan Cihad Ebu Naima da, “Türkiye’ye geldiğimizde yaralıydık. Sedye üzerinden geldik. Şimdi ise yürüyerek memleketimize dönüyoruz. Burada bizi çok sıcak karşıladılar. Allah razı olsun herkesten” dedi.

Gözleri görmeyen Cihad, “İsrail saldırısından sonra gözlerim düzelmedi. Ama elhamdülillah vücudumdaki diğer yaralar ve kırıklıklar iyileşti” diye konuştu.

Cabir Abu Hatal ise “Türkiye’ye geldiğimde iki ayağım da yoktu. Ama burada çok sıcak bir ilgi ve iyi bir tedavi gördüm. Bana protez ayak taktılar. Şimdilik baston desteğiyle yürüyorum. Doktorlarım bir süre sonra bastonsuz yürüyebileceğimi söylediler. Çok mutluyum. Herkese çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

25 Mart 2008 tarihinde 59 Filistinli yaralı, İHH tarafından 30 refakatçisiyle birlikte özel bir uçakta Türkiye’ye getirilmiş ve İstanbul’da 12 farklı hastanede tedavilerine başlanmıştı. Geride kalan yaralıların ise tedavilerine İstanbul’da devam ediyor.

Filistin’e yardım kampanyası devam ediyor

Bu arada vakfımızın “Filistin’e Şifahen Değil Acil Yardım Lazım” Kampanyası devam ediyor. Hayırsever halkımızın bağışları, İsrail ambargo ve ablukası altındaki Filistin için ilaç, gıda ve ışık olacak.  (İhh.org.tr)

Etiketler : #Ramazanda Filistin'e   #kavuştular   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN