Raid Salah açlık grevini sonlandırdı

Mizan İnsan Hakları Merkezi üyelerinden Şeyh Salah’ın avukatı Ömer el-Hamayse, müvekkili Şeyh Salah’ın açlık grevini sonlandırdığını belirtti.

18-11-2016


Müvekkilinin İsrail’deki Arap vatandaşları temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi’nin çağrısı üzerine açlık grevine son verdiğini aktaran Hamayse, “Şeyh Salah açlık grevi ile İsrail işgaline ve hukuksuzluğa dikkati çekmek istiyordu. Bu eylemin başarıya ulaşarak dünyaya duyurma mesajının yerine ulaştığını düşünüyoruz.” diye konuştu.
 
Şeyh Salah’a destek amacıyla memleketi Ümmül Fehm’de gösteri düzenlenmişti. Yüksek Arap Takip Komitesi tarafından düzenlenen gösteride İsrail’e Şeyh Salah’ı serbest bırakma çağrısı yapılmıştı.
 
"Şiddete teşvik" suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan Salah, mayıs ayından bu yana Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tutuluyor. Mizan İnsan Hakları Merkezi yetkilileri, hapishane idaresinin Salah için önce bir aylık tecrit uygulamasına karar verdiğini ancak beş aydır uzatılan bu uygulamanın sürekli hale getirildiğini ifade ediyor.
 
Şeyh Raid Salah, kendisine yönelik bu uygulamaları protesto etmek ve İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerine dikkati çekmek için pazar günü açlık grevini başlatmıştı. 

Etiketler : #Raid   #Salah   #açlık   #grevini   #sonlandırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN