Provokatör profesör bile serbestken Hayati Sedef neden hala tutuklu?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında “Şanlıurfa’da 3 bina daha yıkıldı” paylaşımını yapan Hayati Sedef dün mahkemeye bile çıkarılmadan tutukluluk süresi uzatıldı.

11-03-2023


Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında “Şanlıurfa’da 3 bina daha yıkıldı” paylaşımını yapan Hayati Sedef, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bir aydan fazladır hapiste bulunan Sedef’in tutukluluk süresi uzatılıyor. Dün mahkemesi olması beklenen Sedef’in mahkemeye dahi çıkarılmadan davasının 1 ay sonrasına ertelendiği ortaya çıktı.

Hayati Sedef’in kızı Hanne Sedef yaptığı paylaşımda, daha önce mahkeme kararına itiraz etmek için verdikleri dilekçenin reddedildiğini, dün ise babasının mahkemeye bile çıkarılmadan davasının 1 ay sonrasına ertelendiğini bildirdi.

Bilindiği üzere depremlerin meydana geldiği ilk günlerde “Hatay’da baraj patladı” diyen müfteri Oğzuhan Uğur ile “Deprem bölgesinde kadınlara tecavüz edildi” yalanını söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önce gözaltına alındılar sonra serbest bırakıldılar.

Oğuzhan Uğur ve provokatör deprem profesörünü bile tutuklamayan yargının neden Hayati Sedef’i içeride tutmaya devam ettiği anlaşılmış değil!

Halkı paniğe sevk edenler ve dezenformasyon yapanların suçlu görülmediği bir ortamda sadece teyit edilmeyen bir bilgiyi yaydığı gerekçesiyle suçlu görülen Hayati Sedef’e reva görülen bu muamele adil değildir.

Provokasyon yapan Oğuzhan Uğur ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan şu an hiçbir şey olmamış gibi serbest ise Hayati Sedef’in de serbest bırakılması gerekiyor.

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #Provokatör   #profesör   #bile   #serbestken   #Hayati   #Sedef   #neden   #hala   #tutuklu?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN