Platformlar: İslami hareketler, halk ayaklanmalarını doğru okumalı

Sakarya’daki 285. hafta eyleminde dikta rejimlerine karşı ayaklanma başlatan halklara destek verilirken, "Umarız, halkın diktatörlüklere karşı başlattıkları isyanlar örgütünü ve liderliğini bulur, ve inşallah bölgenin İslami Hareketleri bu süreci doğru okur ve doğru tavırlar takınırlar." denildi

21-02-2011


İslam ve Hayat

Adalet ve Özgürlükler Platformu mensupları “Meydanlar halkları özgürleştirmez, halklar meydanları özgürleştirir” düşüncesinden hareketle her türlü zulme karşı direnişe devam ediyor.

Konya’da 180., Akyazı’da 211. , Ankara’da 264., Kocaeli’de 305. ve Sakarya’da 285. hafta geride kalırken Adalet ve Özgürlükler Platformu mensupları kendi şehirlerindeki meydanları özgürleştirmeye devam etti. Son haftalarda Tunus, Mısır ve son günlerde Libya, Yemen ve Bahreyn gibi ülkelerde ayaklanan halklara destek mesajları verilen eylemlerde, Türkiye’de ise özellikle Ankara başta olmak üzere bazı üniversitelerde uygulanmakta olan başörtüsü yasağına karşı tepki verildi. 

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu tarafından haftalık devam eden eylemlerin 285.’si yapılırken, basın açıklamasını platform adına Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi okudu. Mendi son günlerdeki halk ayaklanmalarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Tunus’un ardından 25 ocakta mısırda başlayan halk isyanı, Mubarek’in ülkeyi terk etmesi sonrası yemen, Libya ve Bahreyn’e de sıçradı.

Milyonların sırtına binmiş hantal gövdeleri ile , devlet’in kutsallığına ve “tek adam”ların sınırsız otoritesine dayanan rejimler birer birer yıkılmaya başladılar.

Bu altüst oluş büyüyerek devam edeceğe benzer.

Henüz yeni başlayan bu hareketlerin; halkın sınırsız değiştirme potansiyelini ortaya çıkarması, “Adalet ve Özgürlük” talepleri karşısında, ne kadar kudretli olursa olsun hiçbir iktidarın duramayacağını göstermesi açısından “devrimci” karakterde oldukları yadsınamaz.

Ancak önce Tunus sonrasında ise Mısır’da, kovulan diktatörlerin yerine kimlerin geçeceği meselesinin meçhul kalmasını endişe verici buluyoruz.

Halkın başlattığı “sivil” hareketlerin canları bahasına elde ettikleri inisiyatiflerini yine kendi elleri ile “ordu” gibi kadim devlet kurumlarına bırakarak sürecin seyircilerini konumuna düşmeleri, ortaya çıkacak yeni yönetimler ile ilgili belirsizliği tehlikeli bir noktaya taşıyor.

Bu yeni durum aslında devrimlerle ilgili bir gerçeği bizlere bir kez daha hatırlatıyor.
Örgütü ve liderliği olmayan devrimci kalkışmalar, mevcut kurulu düzenle nihayi bir hesaplaşma içine giremezler ve orta vadede devletin “derin” mekanizmaları tarafından dönüştürülürler.

Umarız devam eden süreç bizi yanıltır...

DEVRİM BİTMEDEN MEYDANLARDAN AYRILMAYIN!

Tahrir meydanında toplanmanın çok önemli olduğunun farkındayız, ancak bundan daha önemli olan devrim bitmeden oradan ayrılmamaktır.

Bizler inanıyoruz ki meydanlar halkları özgür kılmaz, ona layık olan halklar meydanlara özgürlük adını verir.

Halkların tepesine çöreklenmiş tüm yeryüzü ilahları devrilinceye kadar, devrimin türküsünü söylemeye, inkılabın duasını etmeye, şahitlerin yolunu sürdürmeye devam edeceğiz.

Umarız, halkın diktatörlüklere karşı başlattıkları isyanlar örgütünü ve liderliğini bulur, ve inşallah bölgenin İslami Hareketleri bu süreci doğru okur ve doğru tavırlar takınırlar."

Etiketler : #Platformlar:   #İslami   #hareketler   #   #halk   #ayaklanmalarını   #doğru   #okumalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN