Platformlar Bursa görüşmelerini tamamladı

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde başörtüsüne özgürlük eylemleri düzenleyen platformlar, Bursa’da 10. İstişare Buluşmasını gerçekleştirerek, eylemlerin geleceğine yön verdiler

07-02-2011


İslam ve Hayat

Bursa’da 10. İstişare Toplantısını gerçekleştirmek üzere 11 farklı şehirden gelerek buluşan Platformlar, geride kalan 6 yıllık tecrübeyi değerlendirdikten sonra yapılanmasının amaç ve hareket yöntemini Çalışma Yönergesi hazırlayarak netleştirdi. Mazlum-Der Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan buluşmaya Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van, Tokat, Antalya, Afyonkarahisar ve Konya’dan birçok platform temsilcisi katıldı.

Başörtüsü yasağı eksenli başlayan eylemlerin gelinen noktada toplumun her sorunuyla yakından ilgilenen ve uluslararası gelişmelere de kayıtsız kalmayan bütüncül bir mücadeleye dönüştüğü görüşünde birleşen Platformlar, bundan sonra yola “Adalet ve Özgürlükler Platformu” olarak devam etme kararı aldı. Platformlar, kısa bir süre içinde Bursa Buluşması’nda alınan kararları ortak bir deklarasyon yayınlayarak kamuoyuna duyuracak.

PANEL VE GENÇLİK BULUŞMASI DA YAPILDI

Bursa’da iki gün süren istişare ve koordinasyon çalışmalarının dışında Mazlum-Der Bursa Şubesi tarafından yürütülen başörtüsüne özgürlük eylemlerinin 14.’süne destek veren Platformlar, burada yaptıkları selamlama konuşmasıyla adalet ve özgürlüğü herkes için sağlayana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdiler. Eylem sonrası Sakarya Adalet Girişimi tarafından hazırlanan Türkiye’de ve Dünyada Başörtüsü Raporu 2009-2010 adlı çalışmanın kamuoyu duyurusu yapıldı.

Platformlar, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenledikleri panelde ise bağımsız bir İslami muhalefet meselesini masaya yatırdılar. Rüştü Hacıoğlu, Ahmet Örs, Fuat Değer ve Emine Özçelik’in konuşmacı olarak katıldığı panel dışında Platformların gençlik temsilcileri de paralel bir oturum düzenleyerek kendi sorunlarını çeşitli yönlerden tartışmaya açtılar. Platformların Bursa Buluşması, şehir gezisiyle birlikte son buldu.

 

Platformların 10. İstişare Toplantılarından bir kare

 

Platformlar, Bursa’daki 14. başörtüsü eylemine katıldılar.

Gençlik temsilcileri de ayrı oturumlar düzenlediler.

 

 


 

Etiketler : #Platformlar   #Bursa   #görüşmelerini   #tamamladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN