PKK'nın düğmesine kim bastı? (Haber - Yorum)

Son olarak Hakkari Yüksekova'da Mustazaf-Der Şubesine saldıran PKK yandaşları, derneğin başkan yardımcısı Ubeydullah Durna'yı katletti.

06-05-2011


İslam ve Hayat

Kemalist sistemin Kürt halkına yönelik inkâr ve asimilasyon politikalarına muhalafet ettiği iddiasıyla 30 yılı aşkın süredir "kirli savaş"ın gönüllü bir parçası olarak faaliyet gösteren PKK adlı örgüt, daha önce birçok kez olduğu gibi bir seçim öncesi daha karanlık eylemlerle kendini göstermeye başladı.

Kürt halkının haklarını savunmak iddiasıyla ortaya çıkmasına rağmen 30 yıldır derin Kemalist odakların kullanışlı bir toplumsal mühendislik aracı olarak işlev gören ve "sahibinin örgütü" fotoğrafı veren PKK, son haftalarda yeniden kaos ortamını tırmandırmaya başladı.

Öteden beri, Kürt bölgelerinde kendisine muhalif gördüğü farklı toplumsal muhalefet gruplarına hayat hakkı tanımayan yaklaşımıyla Kemalist faşizmin Kürt versiyonu olduğunu göstermiş olan söz konusu örgüt, son dönemlerde bu yaklaşımını daha da keskinleştirmiş görünüyor.

Örgütün karanlık eylemlerini eleştiren muhalif Kürtleri tehdit ederek susturmaya çalışan PKK'lılar, bu yöndeki karanlık faaliyetlerini de artırmış görünüyor.

Son olarak Hakkari Yüksekova'da Mustazaf-Der Şubesine saldıran PKK yandaşları, derneğin başkan yardımcısı Ubeydullah Durna'yı katletti.

Bu saldırıyı lânetleyerek buradan soruyoruz: PKK'nın düğmesine kim bastı? 

Etiketler : #PKK'nın   #düğmesine   #kim   #bastı?   #(Haber   #   #Yorum)   
YORUMLAR
  • FAYSAL DİNDAR   06-05-2011 15:37

    bunların yaptığı ilk kalleşlik değil daha önce de aynı derneğe kudurmuş köpekler gibi saldırıp kuranı yaktılar ve üzerine bira şişeleri koyarak kurana ve müslümanlar olan kinlerini ortaya koymuşlardı

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN