PKK'dan Diyarbakır'da bayrak provokasyonu

Lice'deki olayları protesto eden bir grup Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka bahçesinden içeri girerek bayrağı indirdi. Bayrağı indiren kişi çocuk olduğu için sadece uyarı ateşi açıldığı belirtiliyor.

09-06-2014


Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran'ın cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. Gösteriler Diyarbakır merkezde de devam etti. Yüzleri kapalı bir grup, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgedeki duvardan atlayarak kışla içinde direkteki Türk bayrağını indirdi.

Baran'ın cenaze töreninin ardından bir grup, kepenklerin kapalı olduğu merkez Bağlar İlçesi'nde Göçmenler Caddesi üzerinde barikatlar kurdu, yolu trafiğe kapattı. Grup, gelen polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Göstericiler daha sonra 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgede duvardan atlayarak kışla içinde direkte asılı bulunan Türk Bayrağı'nı indirdi. 

ÇOCUK OLDUĞU İÇİN VURULMADI

Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, bayrağı indiren çocuk olduğu için asker hassasiyet göstermiş. İki el uyarı ateşiyle yetinmiş.

HAKKÂRİ’DE KIŞLAYA SALDIRDILAR

Öte yandan Lice’de iki kişinin ölmesini protesto için başka illerde yapılan eylemlerde de olaylar yaşandı. Hakkâri’de Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası’na molotof bombası ile saldırıldı. Eylemciler, askerî kışlanın isminin yazılı olduğu tabelayı molotof bombası atarak yaktı. Kışladaki askerler saldırganları dağıtmak için havaya ateş açtı. Polis ile yaşları 15 ile 17 arasında değişen göstericiler arasında kovalamaca da yaşandı.

Tokat’ta toplanan ve aralarında öğrencilerin de olduğu 30 kişilik gruba ise çevredekiler linç girişiminde bulundu. Alınan bilgiye göre, Niksar Yolu Kavşağı’nda toplanan grup, ‘Katil polis hesap verecek’ sloganı atarak yürümeye başladı. Bunun üzerine kısa sürede toplanan kalabalık, protestocuların üzerine yürüdü. Kalabalığın linç girişiminden protestocuları kurtarmak için polis yoğun çaba sarf etti.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #PKK'dan   #Diyarbakır'da   #bayrak   #provokasyonu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN