Pendik'i baştan aşağı fişlemişler

Genelkurmay Psikolojik Harekât Dairesi’nin Sultanbeyli’den sonra Pendik ilçesi için de çok detaylı bir fişleme ve görev raporu hazırladığı ortaya çıktı. Topçu Albay İsmet Kaytaz imzalı “Psikolojik Harekât Başkanlığı’nın C Planı” isimli belgede Pendik ilçesi, resmi ve resmi olmayan bütün kurum ve şahıslarıyla en ince ayrıntısına kadar fişlenmiş. İlçeyi fişlemekle de yetinmeyen TSK, ilçede kurduğu yerel gazeteler ile seçimleri bile yönlendirmiş.

30-03-2010


Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı’nın Sultanbeyli ilçesinden sonra Pendik ilçesinde de detaylı bir harekat planı hazırladığı ve ilçede büyük çaplı bir fişleme gerçekleştirdiği belirlendi.

TOPYEKUN FİŞLEME
Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı’nın 23 Ağustos 2001’de Topçu Albay İsmet Kaytaz imzalı C Planı isimli harekât planında Pendik ilçesi topyekûn fişlenmiş. İlçenin siyasi, ekonomik ve demografik özelliklerinin en detaylı şekilde anlatıldığı fişleme dosyasında irtica adı altında da dindar iş adamları, esnaf ve kurumlar hedef olarak seçilmiş.

TEK TEK BİNALAR SAYILMIŞ
“Gizli” ibareli harekat planı belgesinin giriş bölümünde “İlçenin Demografik Yapısı” hakkında bilgi verilirken Pendik’in 1930 yılında belediye olduğu, 11.08.1988 tarihinde ise ilçe olduğu bilgisi aktarılarak, 1927’den 2000 yılına kadarki süreçte ilçenin detaylı nüfus bilgileri veriliyor. İlçede 2001 yılına kadar inşa edilen 32 bin bina, 25 bin 99 iş yeri ve 19 bin 622 adet gecekondu olduğunun tek tek tespit edildiği kaydedilen belgede, toplam 47 ilköğretim okulu, 7 klasik lise, 4 meslek lisesi, 2 özel lise, 12 meslek kursu, 11 sürücü kursu, 14 dershane, 1 çıraklık eğitim merkezi bulunduğu ve yine bu okullarda toplam 69 bin öğrencinin eğitim gördüğü bilgisi veriliyor.

KONUTLARDAN DOĞULULAR ÇIKARILMALI
1989 yılında Bulgaristan’dan göç eden göçmenler için inşa edilen 3 bin 150 konuta göçmenlerle beraber Doğu ve Güneydoğu’dan gelen vatandaşların yerleştirilmesinden duyulan rahatsızlığın ifade edildiği belgede, özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan gelen vatandaşların ileride ayrılıkçı gruplarca kullanılabilmesi ihtimalinden dolayı bunların konutlardan çıkarılması için çalışılması gerektiği vurgulanıyor.

TSK’NIN YEREL GAZETELERİ DE VARMIŞ
Genelkurmay bir yandan ilçenin bütün özelliklerini tek tek sıralarken öbür yandan da özellikle seçim dönemlerinde halkı yönlendirmek için ilçede yerel gazete kurmuş ve çalışmalarını bu gazeteler aracılığıyla halka ulaştırmaya çalışmış. İşte belgedeki o bölüm: “İlçede özellikle seçim zamanlarında propaganda maksatlı birçok gazete basılmakla birlikte düzenli olarak yayın hayatına devam edenler; Sonsöz, Gözdağı, Marmara ve Yenigün gazeteleridir.” Söz konusu gazetelerden Sonsöz dışındakilerin tamamı şu anda yayın yapmıyor.
Sonsöz gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Siraç Fakirullahoğlu iddialar üzerine, aradan uzun bir zaman geçtiğini, ancak o dönemde Jandarma’nın yaptığı güzel çalışmalar olduğunu ve onları haberleştirdiklerini doğruladı.

DÜĞÜNLERDE KÜRTÇE ŞARKILAR SÖYLENMESİNİ BİLE FİŞLEMİŞLER
Skandal belgenin, “Siyasi ve İrticai Faaliyetler” başlığı altında ise akıl almaz fişlemeler olduğu dikkat çekiyor. Özellikle fişleme belgesindeki, “Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yaşadığı mahallelerde yapılan düğünlerde Kürtçe şarkılar söylendiği tespit edilmiştir” ifadesi, cuntacı yapılanmanın her türlü temel insani özgürlüğü hedef aldığını gözler önüne seriyor.

İRTİCAİ FAALİYETLER
İlçede fişlenmeyen tek nesne ve canlı bırakmayan Genelkurmay Psikolojik Harekât Daire Başkanlığı’nın Pendik Planı’nda en ilginç bölüm ise mütedeyyin insanlara ayrılmış. Milli Gençlik Vakfı, Nakşibendî Tarikatı, Süleyman Hilmi Tunahan ile Fethullah Gülen gönüldaşlarının da detaylı bir şekilde fişlendiği belgede şu skandal ifadeler yer alıyor: “Kurtköy Mahallesi Göçbeyli Köyü bölgesinde villa kent adı altında kurulmuş sitenin iki metre yüksekliğinde duvarla çevrili olduğu ve yabancıların içeri alınmadığı, bu tesiste Fetullah Gülen grubuna müzahir kişilerin ikamet ettiği, Belediye Encümeni Ekrem Ekşi’nin Milli Gençlik Vakfı (MGV) kurucularından olduğu, Mevlut Kantar Total Gaz Bayii, Necati Morkoç Tv Tamircisi, isimli ekonomik güce sahip saygın kişilerin halen Fetullah Gülen’in faaliyetlerini destekledikleri, Birlik Tel Firmasının işletmeciliğini yapan Mevlüt Aka ve yanında çalışan işçilerin Nakşibendi tarikatına mensup oldukları, Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren Anadolu Seramik Şirketi sahibi ve 65 personeli ile yine aynı mahallede bulunan İDESER Seramik’in sahibi ile 45 işçisinin de Nur tarikatı Fetullah Gülen koluna mensup oldukları, Sanayi Mahallesi’nde bulunan Tuğba Kız Kur’an Kursu ile Şeyhli Erkek Talebe Yurdu’nun Süleymancılar tarafından işletildiği, bölgenin ulaşım yönünden müsait olması nedeniyle, ilçe dışından gelen grupların toplu eylem yapma, afiş asma, bildiri dağıtma gibi faaliyetleri yapmak açısından imkân buldukları tespit edilmiştir.”

MÜTEDEYYİNLERE YÖNELİK YAPTIRIMLARI ARTIRALIM
Skandal fişleme belgesinin “Sonuç ve Teklifler” bölümünde ise iskan izni olmayan bölgelerde inşa edilen konut ve yapıların tarikatlara gelir sağladığı ve yine tarikatların bu alanlarda sempatizanlarını barındırdıkları ve eğittikleri iddia edilerek söz konusu bölgelerde denetim ve yaptırımların artırılması, ayrıca Doğu ve Güneydoğu’dan göç eden vatandaşların göçmenler için inşa edilen konutlardan çıkarılması gerektiği, çünkü bu vatandaşların ileride ayrılıkçı teşkilatlarca kullanılabileceği vurgulanıyor.

FİŞLEMECİ ALBAY KIZILAY’DA KOORDİNATÖR
Skandal planın altında imzası bulunan Emekli Albay İsmet Kaytaz, söz konusu belge ile ilgili konuşmaktan kaçınırken, muhatabın kendisi olmadığını, bu işin sorumlusunun Genelkurmay Başkanlığı olduğunu söyledi. Şu anda Kızılay’da Genel Müdürlük Koordinatörlüğü görevini yürüten Kaytaz, Genelkurmay Psikolojik Harekât Dairesi Başkanlığı’nda uzunca bir süre çalıştığını ve bu tür çalışmalar hakkında bilgi veremeyeceğini ifade etti.

(Haber: Kemal Gümüş / Vakit)

Etiketler : #Pendik'i   #baştan   #aşağı   #fişlemişler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN