Pakistan'da Taliban'a yönelik operasyon

Pakistan'ın aşiret bölgelerinde Taliban üyelerine karşı devam eden operasyon kapsamında düzenlenen hava saldırılarında katledilenlerinn sayısının 86'ya yükseldiği bildirildi.

28-01-2015


Pakistan'ın aşiret bölgelerinde Taliban’a karşı devam eden operasyon kapsamında düzenlenen hava saldırılarında 86 Taliban mensubunun katledildiği bildirildi.

Pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'ın Datta Khel bölgesindeki Talibana ait olduğu belirlenen noktalara hava saldırıları düzenlendiği belirtildi. 

Saldırılarda aralarında yabancıların da bulunduğu 76 kişinin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmatın da tahrip edildiği vurgulandı. 

Afganistan sınırındaki Haybar'da da düzenlenen hava saldırılarında Pakistan Talibanı çatısı altındaki Leşker-i İslam üyesi 10 kişi öldürülmüştü.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Haziran'dan itibaren Talibana karşı sürdürdüğü operasyon kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 bin 200 örgüt üyesinin öldürüldüğü, bombalı saldırılar ve silahlı çatışmalarda 200'ü aşkın askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.

(Ajanslar)

Etiketler : #Pakistan'da   #Taliban'a   #yönelik   #operasyon   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN