Pakistan'da okula kanlı baskın

Peşaver'deki bir okula iddiaya göre Taliban tarafından düzenlenen baskında 126 öğrenci ile öğretmenin öldüğü, 122 kişinin yaralandığı bildirildi.

16-12-2014


Pakistan'ın Peşaver şehrinde iddiaya göre Taliban gruplarının bir okula baskın düzenledikleri bildirildi. Baskında öldürülenlerin sayısının 126'ya yükseldiğini aktarıyor. Okuldan çatışma ve patlama seslerinin yükseldiği bildiriliyor. Ölü sayısının artmasından korkuluyor. 

Okulun etrafını saran polisin bölgeyi kordon altına aldığı ve operasyona hazırlandığı belirtiliyor. Pakistan ordusunun finanse ettiği okula yapılan saldırıyı Tahriki Taliban Pakistan (Pakistan Taliban Hareketi)'nin üstlendiği ifade ediliyor. Okulda şu anda 500 ile 700 arasında öğrencinin ve öğretmenin rehin tutulduğu belirtiliyor.

Taliban'dan yapılan açıklamada, saldırganların 6 kişi olduğu belirtildi. Taliban yönetimi, yaşı büyük olanlara ateş açma talimatı verdiklerini ancak yaşı küçük olanlara dokunulmayacağını savundu.

Pakistan Talibanı açıklamasında, "Okula saldırdık çünkü ordu bizim ailelerimizi hedef alıyor. Onların da bizim acımızı hissetmesini istedik." ifadeleri kullanıldı.

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban üyesinin, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, okulu basanTaliban üyelerinin her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

KURTARMA OPERASYONU BAŞLATILDI

Güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu başlattığı bildirildi. Çatışmalar sürerken isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey emniyet yetkilisi, yaptığı açıklamada, "5-6 Taliban üyesinin askeri okula girdiğini ve çok sayıda öğrenciyi rehin aldığını" belirterek ordu ve polisin kurtarma operasyonu başlattığını belirtti.

Yetkili, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında okul içinde çıkan çatışmanın aralıklı olarak devam ettiğini ifade ederek yedi kişinin yaralandığını söyledi. Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıkladı. Okuldan çıkmayı başaran öğrencilerden biri, birkaç öğrenci ve öğretmenin yaralandığını, bazılarının ölmüş olabileceğini belirtti.

NAVAZ ŞERİF: ULUSAL TRAJEDİ

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban'ın gerçekleştirdiği kanlı okul baskınıyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Bu bir ulusal trajedidir" ifadeleririni kullandı.

Okul baskınında ölü sayısı artıyor

(Ajanslar)

Etiketler : #Pakistan'da   #okula   #kanlı   #baskın   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN