Özgürlüğü ayaklandırana selam olsun!

Şu bilinmelidir ki herkes, hepimiz Muntazar Zeydi’nin ta kendisiyiz. Hep öyle bir günde orada olmayı hayal ediyoruz.

19-12-2008


Ahmet Örs / İslam ve Hayat

 

Mustazaf halkların bütün bireyleri, kendimiz gibi biliyoruz ki bugünü beklemişlerdir. Son firavunun kafasına ayakkabı atmak hatta o meş’um başı ayakkabılarının altında ezip parçalamak…

 

Pişkinliğin bu kadarına da pes dedirtecek bir pervasızlıkla işgal ve katliamlarla aşağıladığı halka veda ziyaretinde bulunan bir zalim…  Sonra onurlu bir gazeteci; Zalimin yanında saygıyla duran işbirlikçi liderlerin ve zalimin yanında süt dökmüş kediyi andıran meslektaşlarının arasında. Acıların ve isyanın yoğurduğu yüreğiyle karşı karşıya olduğu firavuna haddini bildiren, içindekileri saklamayan…

 

Şu bilinmelidir ki herkes, hepimiz Muntazar Zeydi’nin ta kendisiyiz. Hep öyle bir günde orada olmayı hayal ediyoruz. Zalimleri, katilleri ayakkabılarımızla cezalandırmak, hak ettikleri aşağılanmayı onlara yaşatmak… Bütün dünya mustazaflarının; Guantanamo’da, işkence uçaklarında, gemilerinde tutsak edilen, işkence tezgâhlarından geçirilenlerin en büyük arzusudur zalime o ayakkabıları fırlatmak.

 

Ayakkabının dünyanın vâr olduğu günden bu yana kazandığı en yüksek rütbe bu olsa gerek: Gelmiş geçmiş en büyük firavunu cezalandırmak için fırlatılmak. Bir ayakkabının bir zalime meydan okuma şansı ve biçimi: Öfkeleri bütün acıların, nefretlerin, öldürülmelerin, işkencelerin, tecavüzlerin, aşağılanmaların toplamı biçiminde topuğuyla burnuyla zalime yönlendirme…     

 

Dünya kurulalı beri tevhidle şirkin, adaletle zulmün mücadelesinde yeni bir perde açılmış bulunuyor. Aşağılanmış, ezilmiş bütün insanlar bundan böyle bir direniş biçimi olarak her aracın ve her ortamın kıymetli olduğunu bilerek yaşayacaklardır. Firavunların egemen olduğu bir dünyada yaşamanın insani bütün değerleri kaybetmek anlamına geleceğini bilerek her zaman ve zeminde onlarla hesaplaşmanın bir sorumluluk olduğuna inanacaklardır.

 

Bu saatten sonra firavun için, şuna da bakın, diyecekler, ne kadar da korkakmış; oysa nasıl da kurumla dolaşıyordu! Biz bir ayakkabı kadar da mı olamayacağız?

 

Irak ya da Filistin, Afganistan, Çeçenistan ve adlarını sayamadığımız bütün işgaller veya zihinleri teslim alınmış bütün mazlumlar için ayakkabının ürettiği cesareti kuşanan yürekler şimdiye kadar ayaklarında yerlerde sürüdükleri ayakkabılarını artık büyük bir saygıyla kalplerinde taşıyacaklardır.  

Etiketler : #Özgürlüğü   #ayaklandırana   #selam   #olsun!   
YORUMLAR
  • Murat Kayacan   19-12-2008 23:56

    Allah size nimetinden bol bol versin, ahirette de sizi iyilerin arasına katsın. Yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Bush'un "gelmiş geçmiş en büyük firavun" olduğu ifadeniz biraz iddialı geldi bana. Bildiğim kadarıyla Stalin 15-20 milyon kişiyi katletmiş.Moğolların saldırlıarında da o dönemin şartlarında az kan akmamış. Belki "çağdaş firavun" tanımlaması kastınıza daha uygun olabilirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN