Özgür-Der'i kapatma istemine red

Bugün Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Özgür-Der hakkında açılan kapatma davası reddedildi.

04-11-2009


Resmi Törenleri Boykot Çağrısı" nedeniyle yargılanan Özgür-Der hakkındaki kapatma davası reddedildi. Böylelikle resmi ideoloji dayatmasına ve tabularına karşı çıktığı için yargılanan Özgür-Der kapatılmadı.

Konuyla ilgili Fatih Adliyesi önünde mahkeme sonrasında bir basın açıklaması yapıldı. Davada Özgür-Der'i savunan avukatlar adına Av. Necati Ceylan, böyle bir davanın açılmasını eleştirdi. Başörtülülerin maruz kaldığı ayrımcılık hakkında yayınlanan bir basın bildirisinin bir derneği kapatma gerekçesi yapmaktaki hukuksuzluğa dikkat çeken Ceylan, kapatma kararının çıkmamasını da olumlu karşıladıklarını belirtti.

Ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bu davaya hukuki anlamda destek veren avukatlara, Özgür-Der'le dayanışma içerisine giren vakıf-derneklere, kapatma istemine karşı slogan atıp pankart taşıyanlara ve davayı izleyen basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında özgür düşünce adına olumlu bir karar verildiğini belirtti. Davanın açılmasının dayatma ve hukuksuzluk içerdiğini ifade eden Kaya, Özgür-Der'in resmi ideolojiyi kabul etmemesi, militarist tahakküme karşı çıkması, antlar ve marşlarla tam bir kışla mantığının hüküm sürdüğü eğitim sistemini eleştirmesi gibi nedenlerden dolayı kapatılmak istendiğini söyledi. Derneğin kapatılmamasını olumlu bulmakla birlikte "Kapatılsaydı dahi inancımıza, kimliğimize ve değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, bize dayatılan resmi ideolojiye asla teslim olmayacaktık!" diyen Kaya, Özgür-Der olmasa bile aslolan İslami mücadeleyi sürdürmek olduğunun altını çizdi.

Basın açıklaması esnasında "Özgürlük Talebi Yargılanamaz!", "Özgür-Der Susmaz Susturulamaz!", "Kemalizm'in Değil, Rabbimizin Kuluyuz!", "Direniş Adalet Özgürlük!", "Mücadelemiz Kimliğimiz İlkelerimizle Varız Varolacağız!" şeklinde sloganlar atıldı.

Karar, aynı zamanda resmi ideoloji ve törenleri eleştirmenin ve bu törenlere tavır almanın suç olmadığını ortaya koymuş oluyor.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #ÖzgürDer'i   #kapatma   #istemine   #red   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN