Özgür-Der: Hükümet, işgal ve katliam politikalarına onay verdi

Özgür-Der: “Filistin’e söylemleriyle, Siyonist işgal rejimine ise diplomatik, askeri ve iktisadi eylemleriyle destek olanlar adalete ve kardeşliğe hizmet edemezler.”

11-05-2010


Siyonist işgal rejiminin OECD'ye üyelik müracaatının Türkiye dahil olmak üzere hiçbir ülke tarafından veto edilmediği için kabul edilmesi hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, AK Parti Hükümetinin gayri ahlaki ve pragmatik tutumu açık bir işbirlikçilik suçu olarak niteledi. OECD'nin meşru olmamakla birlikte Siyonist işgal devletine uluslararası arenada alan açma işlevi görecek bu üyeliğin veto edilmemesini AK Parti'nin, kamuoyuna yönelik sürdürdüğü popülist siyasetin duvara çarpması olarak betimleyen Kaya, olayın Siyonist ırkçılığına ve işgalci militarizme zımnen de olsa onay vermek anlamına geldiğini söyledi.

Filistin'e söylemleriyle; Siyonist işgal rejimine ise diplomatik, askeri ve iktisadi eylemleriyle destek olanların adalete ve kardeşliğe hizmet edemeyeceklerinin de altını çizen Rıdvan Kaya, işbirlikçilik anlamına gelen bu tavrın sahiplerinin halkımıza yaşattığı utancın asla unutulamayacağını ifade etti. 

Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklama:

İşgal rejiminin OECD Üyeliğini Veto Etmeyen Hükümet İşgal ve Katliam Politikalarına Onay Vermiştir!

Bir süredir Türkiye gündeminde yer alan İsrail'in OECD üyeliği meselesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti yeni bir yanlışa, zulme imza atmıştır. Uzun bir zamandır OECD üyeliği için uğraş sarf eden Siyonist İsrail'in üyelik müracaatı, Türkiye de dahil olmak üzere hiçbir OECD üyesi tarafından veto edilmediği için kabul edilmiştir. Şüphesiz İsrail'e üyelik yolunu açan bu utanç verici tutum ırkçı işgale ve Siyonist katliamlara dolaylı destek anlamına gelmektedir.

İşgal ve katliamlarla bölgede yer edinmeye çalışan İsrail'in sık sık "insan hakları karnesi"ndeki zayıflarını hatırlatan AK Parti Hükümetinin, İsrail'in OECD'ye üyelik sürecinde takındığı bu gayri ahlaki ve pragmatik tutumu açık bir işbirlikçilik suçu olarak görüyoruz. AK Parti Hükümetinin Siyonist İsrail ile ciddi hiçbir hesaplaşmaya girmeden, askeri ve diplomatik yaptırımlar alanına asla girmeksizin sürdürdüğü kamuoyuna yönelik popülist siyaset Siyonist çetenin OECD üyeliğinin veto edilmemesi ile resmen duvara çarpmıştır. Bu tavrıyla Hükümet, İsrail'e karşı sadece söylem düzeyinde kalan bir siyaset yürüttüğünü ve zulme karşı ciddi, cesur ve samimi olmadığını ikrar etmiştir.

Şüphesiz kapitalist dünya sisteminin bir organı olarak OECD'nin varlığını ve işlevini asla meşru görmemekle birlikte, Siyonist çetenin uluslararası arenada kendisine alan açma çabalarının bir adımı olarak gördüğü bu üyelik girişiminin geri çevrilmesinin gerekliliğini vurgulamıştık. İsrail'in ırkçı ve işgalci militarizmine uluslararası alanda yeni bir meşruiyet ve hareket imkanı açarak diğer üyeler gibi TC Hükümeti de ırkçı ve işgalci militarizme zımnen onay vermişlerdir. Hükümetin bu onay karşılığında İsrail'den birtakım taleplerde bulunulduğuna ilişkin söyleminin hiçbir tutarlılığının olmadığının ve İsrail isimli çetenin hiçbir şartta meşrulaştırılmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Filistin halkının beklentisinin, İsrail'den sadır olabilecek birtakım lütuflar olmayıp, Siyonist çeteye ilkesel tavır almak olduğu görmezden gelinemez.

Filistin'de yaşanan işgal ve cinayetlerden sadece Siyonist çeteciler değil bu suçlara diplomatik ve iktisadi destek verenler de sorumludur. Filistin'e söylemleriyle, Siyonist İsrail'e ise diplomatik, askeri ve iktisadi eylemleriyle destek olanlar adalete ve kardeşliğe hizmet edemezler. Filistin, siyaseten pirim yapmak için bir atlama taşı olmadığı gibi Siyonist İsrail ile yakınlaşmak da ahlaken, siyaseten faturası kolayca ödenebilecek sıradan bir konu değildir. İnsan olmanın, Müslüman olmanın bu çirkin hesaplardan uzak durmakla ve bu çirkin hesaplara savaş açmakla mümkün olduğunu hiç kimse unutmamalı, işbirlikçilik anlamına gelen bu tavrın sahiplerinin halkımıza yaşattığı bu utancın asla unutulamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır. 

Etiketler : #ÖzgürDer:   #Hükümet   #   #işgal   #ve   #katliam   #politikalarına   #onay   #verdi   
YORUMLAR
  • çetin yıldırım   11-05-2010 23:21

    Türkiyeli müslümanlar Gazze konusunda ki duyarlılıklarını alkışlamak gerek.Ama Kürdistanda Tc nin tankı topuyla yok edilen Müslüman kürt halkına neden duyarsızlık gösteriyor.Özellikle AKP nin OCED ülkelerine İsrailinde girmesine onay vermiş olması Gemilerin pazarlık konusu edildiğini düşünmemizi getiriyor.AKP neyden kimi kaçırıyor...Medine yahudileri gibi..Müslümanları arkadan vuruyor...Gemilerin bence bu saatten sonra maddiyattan öte bir anlamı yoktur...bu iğrençlik Muhafazakarlık oluyor...İşte..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN