Özgür-Der'e kapatma davası

İstanbul Valiliği, "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı, Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım!" çağrısını gerekçe gösterek Özgür-Der hakkında kapatma davası açtı.

19-02-2009


İstanbul Valiliği'ne bağlı özel ekiplerce Özgür-Der Genel Merkezi ve imza veren tüm kurumlar en ince detayına kadar teftiş edildi. Ardından da "Cumhuriyetin değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez" tabularına, dogmalarına göndermeler yapılarak hazırlanan ihbarnamelerle İslami kimliği savunan Özgür-Der hakkında kapatılması açılması talep edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın emriye harekete geçen İstanbul Valiliği Özgür-Der hakkında kapatma davası açılması için mahkemeye müracaat etti.  İstanbul Valiliği tarafından "vatandaşı ayrımcılığa, kutuplaşmaya ve bölücülüğe sevk ederek" diye başlayan klasik ve klişe gerekçelerle temel hak ve özgürlükleri imha edecek süreç mahkeme salonlarına intikal ettirildi.

İstanbul Valiliği'ne bağlı özel ekiplerce Özgür-Der Genel Merkezi ve imza veren tüm kurumlar en ince detayına kadar teftiş edildi. Ardından da "Cumhuriyetin değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez" tabularına, dogmalarına göndermeler yapılarak hazırlanan ihbarnamelerle İslami kimliği savunan Özgür-Der hakkında kapatılması açılması talep edildi.

Özgür-Der'den yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek halka rağmen vaz edilen kanunlarla gerekse mevcut kanunları da hiçe sayarak oluşturulan darbelerle bireyi ve toplumu hiçe sayan, insanları iradesiz bir kukla durumuna düşüren geleneğini terk etmelidir. Devlet, bireye ve topluma inanç ve ibadet biçimi dayatmayı, bütün bir toplumu ulus devlet potasında eritmek ve tornadan çıkmış gibi tek tip hale getirmeye, anne-babalarının iradesine rağmen çocuklara ve gençlere ideoloji yüklemeye bir an önce son vermelidir. İstanbul Valiliği'nin suç duyurusu üzerine Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Başkanımız Hülya Şekerci'nin ifadesine başvuruldu ve derneğimiz hakkında Asliye Hukuk Mahkemesinde kapatma davası açıldı.

Devlet Tanrısı'na, Resmi İdeoloji İlahı'na inanmıyoruz ve bu tip akıldışı, çirkin dayatmalara itaat etmeyeceğiz. İlkel ya da modern hiçbir totemist ritüele tabi olmayacağız. Bizleri Alemlerin Rabbi olan Allah yarattı, O yaşatıyor, O öldürecek, muhakkak ki tekrar diriltip O hesaba çekecek. Kulluğumuz ancak O'nadır. İnancımızı ve kimliğimizi aşağılayan tören ve yasaklara karşı tavır almaya ve insan onuruna yaraşır bir hukuk düzenini tesis edinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #ÖzgürDer'e   #kapatma   #davası   
YORUMLAR
  • omer bitlis   20-02-2009 12:44

    Şirke, zulme ve haksızlığa karşı çıkanlara, Şirki, zulmü ve haksızlığın sahipleri tarafından dava açılmasından daha doğal ne olabilir... Gerçekten duyunca rahatladım, demekki bizler doğru yoldaymışız... Özgürderi kapatma taraftarlarına bir uyarım olacak, yokuş aşağıya yuvarlanırken, kafalarını kaldırmasınlar boyunları kırılır... Selametle..

  • cengiz   19-02-2009 21:15

    La ilahe illallah! Ne yani sen derneği kapatsan biz senin ilahına itaat mi edeceğiz. Yüz defa kapatsan ne yazar. yine sizin dininize dönmeyeceğiz. Bizim, sizin ilahlarınıza boyun eğmeyeceğimiz kesin. Siz istesenizde istemesenizde kıyamet günü Allah'a yalnızca Allah'a boyun eğeceksiniz. En iyisi o güne kalmadan Allah'a boyun eğinde acıklı bir azaba düçar olmayın..

  • HATICE KOCAK   19-02-2009 18:02

    Subhanallah . Rabbim islah etsin bu gibi insanlari insallah. Avrupali insani bilmem daha hosgorulu muslumanlara karsi. Gayri muslim ere gavur deriz, ama bizim insanimizdan daha hosgorulu. Utanc verici efendim utanc... Hic yakismadi Istanbul Valiligine bu.... Ya Rabbi Islamin dusmanlarini islah et!!!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN