Ömer Çelik: AK Parti olmasaydı CHP'nin kurduğu rejim batıyordu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Benim cumhuriyeti kuranlara saygım var. Onlar cumhuriyeti kurdu ve ayakta tuttular ama Allah korusun AK Parti gelmeseydi onların kurduğu cumhuriyeti siz (CHP) batırıyordunuz'' dedi.

11-05-2011


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, MHP'nin iktidarda olduğu dönemde Türk lirasının dolar karşısında defalarca kat değer kaybettiğini, kümülatif enflasyonun yüzde 303 olduğunu ve Türkiye'yi aldıklarının 2-3 katı büyük bir borçla teslim ettiklerini belirtti.

AK Parti'nin 8,5 yılda ne yaptığını anlatan bir kitapçığı ve bundan sonra ne yapacağını anlatan seçim beyannamesinin olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

''MHP ve BDP'nin ise geçmişte ne yaptığını anlatan tek cümlesi yok. Çünkü geçmişte hiçbir şey yapmadılar, anlatacakları hiçbir şey yok. CHP'nin seçim beyannamesine de bakıyorsunuz, geçmişte ne yaptığıyla ilgili anlatacağı hiçbir şey yok. Çünkü geçmişte yaptıklarının hepsi enkaz. Enkazdan başka bir şey yok. Bugün vadettiklerinin ise gerçekle ilgisi yok. CHP 'hayali siyaset' yapıyor. Bunların sosyal demokratlığı hayalidir. Geçen gün CHP Adana milletvekili adaylarından birisi bana cevap veriyor, diyor ki 'Ömer Çelik nasıl bilmez, cumhuriyeti kuran parti biziz. Şu kadar, bu kadar iş yaptık.' Benim cumhuriyeti kuranlara saygım var. Onlar cumhuriyeti kurdu ve ayakta tuttular ama Allah korusun AK Parti gelmeseydi onların kurduğu cumhuriyeti siz batırıyordunuz, zor kurtardık elinizden. Geçmişin mirasına bakarak bugünü tüketenler için bizde bir tabir vardır, 'mirasyedi' derler. CHP bugün cumhuriyetin ve kuranların nezdinde siyasi mirasyedidir. Cumhuriyetin mirasını yemektedir.''

CHP'nin ismindeki ''Halk Partisi'' ifadesinin de ''hayali halkçılık'' olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Bütün siyasi hayatları halka karşı mücadele etmekle, halkı baskı altında tutmakla geçmiştir. Ondan sonra kendilerine 'halkçı parti' diyorlar. Tüm siyasi hayatları boyunca cumhuriyeti kuranların bize kazandırdığı kurumlara ve perspektife zarar vermekten başka bir şey yapmamışlardır. Cumhuriyeti kuranlar demokratik olmasını isterken bunlar Atatürk'ün vefatından sonra cumhuriyeti Hitler Almanyasına çevirmeye çalışmışlardır. İşte zaten buna 'dur' demek için Demokrat Parti'yi iktidara getirdiniz. CHP, ne zaman darbe olsa, Türkiye'deki siyasi sistemi krize sokan bir şey olsa, yardım ve yataklık yapan bir organizasyondur. O yüzden, geçmişin mirasına bakarak bugün CHP'ye oy veren vatandaşlarımızı da kandırmaya kalkmasınlar. Onların gerçek CHP ile alakası kalmamıştır. Sadece tabela üzerinde ilgileri kalmıştır.''

Çelik, cumhuriyeti kuranların milleti yok etmek isteyenlere karşı koyduklarını öne sürerek, şöyle konuştu: ''Bugünküler ise bu millete zarar veren her türlü oluşum adına millete tavır koymaktadır. Son olarak 'Ergenekon' sanıklarını aday göstermeleri de bunun tescilli bir örneğidir. Bu 'Ergenekon' sanıklarının hepsi suçlu mu suçsuz mu bilmiyoruz, yargılama sürüyor ama iddialar çok ciddi. Darbe yapmak istemişler, millete silah çekilsin istemişler, bu ülkede kaos çıksın, istikrarsızlık ortaya çıksın istemişler. Sanıkların hiçbiri 'suçludur' demiyorum, yargılama devam ediyor ama bunlar ciddi iddialardır. O zaman yargılama sürerken bekle, yargılama sonunda tüm tablo tüm çıplaklığıyla ortaya çıksın. Onun yerine bunları yargının elinden kurtarmaktaki aceleciliğin neden. Merhum Ecevit'e hastanede komplo kurulurken o komplonun parçası olanların hepsini paket halinde niye milletvekili yapmaya çalışıyorsun.''

CHP'nin millete özgürlük verileceği zaman ''perakendeci'' olduğunu iddia eden Çelik, ''Özgürlüğü alınacağı zaman ise toptancıdır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Millete bir özgürlük verilecekse çay kaşığıyla verme ama özgürlüğü çalınacaksa kepçeyle çalma konusunda çok ustadırlar. MHP'ye bakıyorsun, gece gündüz sürekli korku yayıyor. 'Bölüneceğiz, parçalanacağız' diyorlar. Bir yandan da 'bin yıllık milletiz', '2 bin yıllık ordumuz var', 'şu kadar güçlü, kudretliyiz' diyorlar. Kendi milletine güvenmeyen bir milliyetçilik olur mu?'' dedi.

Muhalefet partilerinin millet adına yetki kullanan ve iş yapan TBMM'den çıkan her kararı Anayasa Mahkemesine götürüp engelleme konusunda ''profesyonel birer hukuk bürosu haline geldiklerini'' ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Bir tanesi 'milliyetçilik yapıyorum' diyor ama milletsiz milliyetçilik yapıyor. Ötekisi 'Kürt vatandaşların haklarını savunuyorum' diyor ama Kürt vatandaşlarımın sorunlarını çözecek her türlü demokratikleşme adımına karşı çıkıyor. Ötekisi 'sosyal demokrat partiyim' diyor ama halk adına yapılan her iyiliği Anayasa Mahkemesine götürüyor.AK Parti bunlarla eşit düzeyde ele alınacak bir parti değildir. Bunlar geçmiş çağda kalmış, bugün sadece tabelaya dönüşmüş, Türkiye'nin eski günlerini ve olumsuz hafızasını anlatan, Türkiye'yi o eski günlerde yaşamaya zorlayan, eskimiş ve köhnemiş zihniyetlerdir. AK Parti ise Türkiye'nin hem dününü ve geleneğimizi, hem bugünümüzü ve geleceğimizi temsil ediyor. 12 Haziran'da işte bu anlayışlar oylanacak.''

(Kaynak: Haber 7) 

Etiketler : #Ömer   #Çelik:   #AK   #Parti   #olmasaydı   #CHP'nin   #kurduğu   #rejim   #batıyordu   
YORUMLAR
  • muradi   15-05-2011 21:42

    rejimi ayakta tutmayı başardınız.Aferim! ama bu rejim Allah'ın hükümlerini inkar eden bir rejimdir.Siz de bunu bile bile bu işi devam ettirmekten gocunmuyorsanız kusura bakmayın ama tağuta hizmet(ibadet) etmiş oluyorsunuz.

  • nuri   12-05-2011 11:41

    Hem ALLAHA ortak koşan beşeri düzen silsilesi, hemde bu düzeni Allah korusun ifadesi.

  • zahit alpat   12-05-2011 10:21

    AK Parti olmasaydı CHP nin kurduğu rejim batıyordu. İslam adına ortaya çıkan son zamanlarda sisteme entegre olan müslümanlar da olmasaydı ak parti bu kadar kendinden emin bir tavır içerisinde olmayacaktı.

  • ömer bitlis   11-05-2011 22:00

    Çapulcu kendini öveyim derken hırsızlığını anlatırmış...

  • i.metin   11-05-2011 16:31

    böyle dogru söze ancak şapka çıkartılır tam isabetli bir itiraf

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN