ÖLÜM HAKKINDA DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR!

Hızır YILDIRIM

04-10-2022 15:55


Ölüm bedenin ceset haline dönmesi ve aslı olan toprağa karışması; ruhun ise Allah'a dönmesidir. İslâm'la tanışmayan yetişkin her birey mânen ölüdür. İslâm diriltir, hayat verir ve sonsuzluğa hazırlar. Sonsuzluk diyarında, Dünya’da İslâm'la dirildiği için; ebedi âlemde sonsuz mutlu yaşar.

Ölüm insan için ne kadar soğuk olsa da; Allah insanı İslâm nimeti ile diri tutar. İnsana, dünyada geçici beden elbisesi verilmiş ve fıtratına uygun yani helâl olandan beslenmiş beden her daim ruhunu da besler.

Fıtratına aykırı yaşayan her kişi, ölümden korkar. Dünyaya kazık çakma niyetinde olanlara dünya da cazibesini sunar. Dünyayı kullandığını zanneder lakin dünya onu kullanır ve sonrada paçavra gibi bir tarafa atar.

Manen ölü gibi yaşar, bedeni çürüyerek ölür; ruh ise yeniden dirilecek güne kadar bekler, sonsuzluk âlemine doğar ve cehennemde ne yaşar nede ölür. Gerçekle karşılaşır ve keşkeler havada uçuşur. "Keşke fıtratıma uygun yaşasaydım, keşke iman etseydim, keşke ölüm beni yok etseydi, keşke, keşke, keşke..!”

Mü'min ise ölümsüzdür. Eskiyen bedeni güzel ve genç bedenle değiştirilir. Mü'min hayatını şehit gibi yaşadığı ve Allah’ın varlığına ve birliğine tanık ve şâhit olduğundan, ölse bile Rab katında diridir ve rızıklanıyordur.

Kâinat bile kıyâmet ile değişikliğe uğrayacak, haliyle insan bedeni değişecek. Bedenine yatırım yapan insan hep yanılgı içindedir. Çürüyüp toprak olacak, ceset, bu beden aslına dönecek. Yatırım için hiçte kârlı değildir. Ruhuna ve sonsuzluk âlemine yatırım yapan her zaman kârlıdır, hiç kaybedeni olmamıştır. Yatırımının karşılığı, cennet ödülü ile taçlanacak.

Ölüm yok oluş değil; yeniden doğuştur. Eskiyen beden veya hasta ve kanserli beden, uzvu eksik, zayıf, obezite, yatalak bedenler hepsi değişikliğe uğrayacak ve taze beden verilecek. Hastalanmayan ve ölmeyen bedene, ruh girecek ve orda kalacak.

Bu beden artık kendisine aittir. Cehennemlik olsa bile bu böyledir.

Kâinat ve dünya kıyâmet sahnesi ile değişimle yepyeni olacak çünkü zaman mefhumu bile ortadan kalkacak. Haliyle insan bedeninde değişime uğrayacak. Adaletsiz dünyanın ahirinde adil bir yaşam bizi bekliyor olacak. Hiç kimse haksızlığa uğramayacak herkese hakkı tam verilecek. Dünyada zalimlik yapmışlar olanlar üzgün, İslâm ile hakkı haykırmış olanlar ise mutludur.

Müslüman, İslam'la hayat bulmuş dirilmiştir. Berzahta Rab katında diri ve bilmediğimiz şekilde rızıklanıyor. Sonsuzluk ve ebedi âlemde yani kendisine tahsis edilen cennette, ebedî mutlu bir yaşamla sevinecek.

Ne mutlu Müslüman gibi yaşayanlar..!

Ne bedbahtır kâfir gibi yaşayanlar..!

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN