Nijerya'da Müslüman katliamı

Nijerya'da, ülkeye İslami rejim kurmak için mücadele veren Boko Haram hareketi üyelerinin bulunduğu camiye ordu birlikleri baskın düzenleyerek 200 Müslümanı katletti.

31-07-2009


Batı Afrika ülkesi Nijerya'da ordu birlikleri uzun süredir çatışma halinde oldukları Müslüman örgüt üyelerinin bulunduğu camide katliam yaptı. Ülkenin doğusundaki Maiduguri şehrinde, kendilerini Taliban'ın ülkedeki kolu olarak nitelendiren "Boko Haram" hareketine bağlı üyelere yönelik düzenlenen kanlı operasyonda camide bulunan 200 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında Taliban'ın iki numaralı ismi olduğu öne sürülen Ebubekir Şekau'nun da bulunduğu iddia edildi. Yaklaşık bir haftadır Nijerya ordusu ile örgüt arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 600'e yükselirken son kanlı cami operasyonunun ardından çatışmaların kesildiği açıklandı.

Nijerya Devlet Başkanı Umaru Yar'adua önceki gün militanlara karşı operasyon başlatacaklarını, "İslami güçlerin etkisiz hale getirileceğini" söylemişti. Ordu Salı günü de bir camiyi bombalamış, hareket liderinin evini basmıştı.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Nijerya'da   #Müslüman   #katliamı   
YORUMLAR
  • ademoğlu   04-08-2009 21:03

    Nijeryadaki şehit kardeşlerin amaçlarına ulaşmak için canlarını feda ettiler Allah ın rahmeti onların üzerine olsun. Adları islam ülkeleri ve içinde yaşayanlara müslüman denilenler bu manzarayı ve mücadeleyi nasıl yorumlarlar acaba işte gerçek mucadele bu. Bizim yaşadığımız yerlerdeki mücadele ise sen şuçu,ben buçuluk halada akıllanma ve uslanma yok. Allahı ve Resulü anlamama bu olsa gerek. Mevla Allah ve resulünü anlayan hayatı o öğreti üzere inşa etmeye gayret edenlerden eylesin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN