New York Times: İsrail’in ABD'den başka dostu kalmadı

ABD'de yaynlanan New York Times gazetesi bugün yayınladığı makalede, Siyonist rejimin tarihinde ilk kez çok tehlikeli bir sürece girdiğini, bölgedeki üç büyük devlet olan Türkiye, İran ve Mısır ile kötü ilişkiler yaşadığını, Avrupa’nın verdiği desteğin ise gittikçe azaldığını ve dostu olarak sadece ABD’nin kaldığını yazdı.

18-05-2011


ABD'de yayınlanan  New York Times gazetesi bugün yayınladığı makalede, Siyonist rejimin tarihinde ilk kez çok tehlikeli bir sürece girdiğini, bölgedeki üç büyük devlet olan Türkiye, İran ve Mısır ile kötü ilişkiler yaşadığını, Avrupa’nın verdiği desteğin ise gittikçe azaldığını ve dostu olarak sadece ABD’nin kaldığını yazdı.

Gazetenin internet sitesinde yayınan raporda önemli tespitlerde bulunularak şu hususların altı çizildi: “İsrail, önümüzdeki dönemde daha demokratik bir Arap dünyasıyla baş etmek istiyorsa şimdiden, kurulacak bir Filistin devleti için Batı Yaka’dan vazgeçmenin yollarını aramalı ve bunun için bütün olanaklarını kullanmalı. Mısır, Türkiye ve Avrupa ile ilişkilerini yeniden düzeltmek için de Batı Yaka’yı bırakmaktan başka bir yol görünmemektedir.”

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ciddiye alınmak için bazı siyasi tehlikeleri göze alması gerektiğini de yazan gazete devamla “Netanyahu’nun zaman zaman barış için orta ölçekli ama acı çözümlere hazır olduğunu ve gerekirse yerleşkeleri ortadan kaldırabileceğini duyduk. Ancak, Netanyahu’nun herkesin görmesi için planını masaya yatırması ve hukuksuz bir şekilde yapılan yerleşkelerin nasıl ortadan kaldırıldığını herkese göstermesi gerekir” ifadelerine yer verdi. 

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #New   #York   #Times:   #İsrail’in   #ABD'den   #başka   #dostu   #kalmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN