NATO kalkanına karşı duyarlılık ve eylem çağrısı

Özgür-Der, Lizbon’da gerçekleştirilecek NATO zirvesi öncesinde Füze Kalkanı’nın Türkiye’ye kurulmasını engellemeye yönelik Hükümete ve Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunacak.

07-11-2010


Ortadoğu'ya yönelik yeni NATO saldırıları için Türkiye'nin rampa kılınmak istendiğini belirten Özgür-Der, coğrafyamızı, halklarımızı, ümmeti tehdit edecek olan NATO Füze Kalkanı'na karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

8 Kasım Pazartesi günü 13.00'te Fatih PTT önünde basın açıklaması yapacak olan Özgür-Der, Müslüman halklara karşı Emperyalist saldırganlığa evsahipliği yapmak anlamına gelecek bu projenin onaylanmaması için Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Dışişleri Bakanlığına mektup gönderecek.

Konuyla ilgili Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

Ortadoğu'ya Yönelik Yeni NATO Saldırıları İçin Türkiye Rampa Kılınmak İsteniyor!

FÜZE KALKANI PROJESİNE HAYIR! 

NATO gelecek 10 yılına yön verecek olan Stratejik Konsept'ini hayata geçiriyor. Füze Kalkanı Projesi bu planlama çerçevesinde en önemli basamaklardan birini oluşturuyor. Savunma amaçlı olduğu iddia edilen bu projenin NATO'nun yayılmacı kimliğine yakışır bir biçimde çok boyutlu bir saldırı girişimi olduğu çok açık. Bu yolla tehdit kategorisinde değerlendirilen güçlere karşı baskı altına alma, sindirme ve ilerleyen aşamalarda imha siyaseti hedefleniyor.

4 Kasım günü NATO müttefiklerine iletilen taslakta yer alan "Nükleer silahların yayılmasına öncülük yapan, istikrarsız, düşmanca tutum içerisinde, konvansiyonel silah birikimi yapan, kendini yönetme kabiliyeti olmayan aktörler" ifadesiyle başta İran olmak üzere Emperyalizme ve Siyonizm'e karşı politikalar geliştiren tüm güçler tehdit olarak görülüyor.

19-20 Kasım tarihlerinde Lizbon'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesinde Türkiye'nin bu saldırgan projeyi kabul etmeye zorlanacağı görülüyor. Nitekim uzunca bir zamandır bir yandan emperyalist Batılı güçler, diğer yandan içerideki uzantıları eliyle Hükümet baskı altına alınmaya ve "eksen kayması" iddialarını boşa çıkartmak istiyorsa mutlaka bu meşum projeyi onaylaması gerektiğine ikna edilmeye çalışılıyor.

Oysa böylesi bir projeye onay vermenin başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada barıştan ve kardeşlikten yana bir dış siyaset izleme iddiasındaki Hükümet açısından ölümcül bir darbe olacağı açıktır. Müslüman halklara karşı Emperyalist saldırganlığa evsahipliği yapmak anlamına gelecek bu projenin onaylanmaması için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu yöndeki uyarı ve taleplerimizi içeren açıklamamızı Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Dışişleri Bakanlığına iletmek üzere 8 Kasım Pazartesi günü Fatih Postanesi önünde bir araya geliyoruz.

Etiketler : #NATO   #kalkanına   #karşı   #duyarlılık   #ve   #eylem   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN