NATO Genel Sekreteri: Türkiye, bizim güvenliğimizi şekillendiriyor

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Füze savunma sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sistemin, modern saldırılara karşı modern dayanışma modeli olduğuna dikkat çeken Rasmussen, 'Türkiye’nin burada çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye, bizim güvenliğimizi şekillendiriyor.' ifadelerini kullandı.

17-02-2012


NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye’nin NATO’ya üyeliğinin 60. yılı olması vesilesi ile Ankara’da bir dizi temasarda bulunuyor. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Rasmussen, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin, NATO’nun 60 yıldır hayati önem atfeden bir üyesi olduğuna dikkat çeken Rasmussen, “Tükiye, NATO’nun çok önemli ortaklarından birisi. NATO, sağuk savaş sonrası dünyadaki global dengeler sonrası büyük değişime uğradı. Ancak bizim Türkiye ile ilişkilerimiz, hiçbir zaman değişmedi. Operasyonlarımıza verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ortaklığımız çok önemli.” diye konuştu.

“Türkiye, NATO’nun güvenliğini şekillendiriyor”

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Füze savunma sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sistemin, modern saldırılara karşı modern dayanışma modeli olduğuna dikkat çeken Rasmussen, Türkiye’nin burada çok önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. “Türkiye, bizim güvenliğimizi şekillendiriyor.” ifadelerini kullanan Rasmussen, ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde çalışmaların çok daha akıllıca yöntemlerle sürdürülmesinin önemine değindi

Türkiye’nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki deneyimleri ve uzmanlık alanlarının kendileri için büyük önem atfettiğine de değinen Rasmussen, “Bu durum, bütün NATO için yararlı. Bugünlerde çok önemli bir konu. Zira, bölgede insanlar seslerini duyurup hak talep etmeye başladılar. NATO vatandaşları olarak bizim uzun süre sahip olduğumuz hakları bu bölgedeki insanlar da istiyor. Arap Baharı devam ettikçe Türkiye’nin liderliği daha önem kazanacaktır. Çünkü Türkiye burada hayati bir önem taşımaktadır.” diye konuştu.

“Türkiye, NATO’nun istikrar yüklü bütün faaliyetlerine hazırdır"

Bakan Davutoğlu ise NATO Genel Sekreteri ile yaptıkları görüşmelere ilişkin önemli bilgiler verdi. Türkiye’nin üyeliğinin 60. yılında yapılan bir ziyarete büyük önem atfettiğine dikkat çeken Davutoğlu, “60 yıl içinde NATO çok önemli roller üstlendi. NATO, başarılı bir ittifak sistemi olarak, dünyada başarılı roller oynadı. Bu ittifakta Türkiye’de uluslararası barışın sağlanması, aynı zamanda dünyadaki kriz merkezleri için ortak bir tutum sergilenmesi açısından da çok önemli işler üstlendi. Afganistan’da ve dünyanın bir çok ülkesinde bu rol başarılı bir şekilde yerine getirildi. Türkiye, bundan sonra da NATO’nun istikrar yüklü bütün faaliyetlerine hazırdır. NATO’nun gittikçe etkinliği artmaktadır.”

(Kaynak: Cihan)

Etiketler : #NATO   #Genel   #Sekreteri:   #Türkiye   #   #bizim   #güvenliğimizi   #şekillendiriyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN