NATO Afganistan'da cinayetlerini sürdürüyor 

Afganistan'da işgalci kuvvetlerin cinayetleri devam ediyor. İşgalci NATO askerleri Paktika eyaletinde en az 4 Afgan sivili katletti, 4'ünü de yaraladı.

21-07-2008


Afganistan'da işgalci kuvvetlerin cinayetleri devam ediyor. İşgalci NATO askerleri Paktika eyaletinde en az 4 Afgan sivili katletti, 4'ünü de yaraladı. Sivil ölümlerini Uluslararası Güvenlik Destek Gücü isimli işgalci ISAF da kabul etti. ISAF açıklamasında "Dün gece Paktika'nın Barmal bölgesinde meydana gelen olayda ISAF birimi 2 havan topu attı. Havan topları hedefin bir kilometre uzağına düştü. Kazara (!) 4 sivili öldürdük" denildi. ISAF, yaralanan sivillerin hemen helikopterle alınarak ISAF üssünde tedaviye alındığını bildirdi. Açıklamada, 4 Afgan sivilin öldüğü kazada, 3 sivilin daha öldüğü yönünde doğrulanmamış bilgi alındığı belirtildi.

Ülkede yabancı kuvvetlerin saldırılarında sivil ölümleri son zamanlarda çok arttı. Sivil ölümleriyle ilgili haberler son zamanlarda sıkça gündeme gelirken bu durum ülkede Batı destekli hükümeti de zora sokuyor.

Ayrıca ülkenin batısında yine yanlışlıkla (!) işbirlikçi Afgan polisiyle çatışmaya giren işgalci güçlerin yardım çağrısı üzerine düzenlenen hava saldırısında 9 polis öldü. Ferah vilayetinin Vali Yardımcısı Yunus Resuli, Afgan polisinin, İran sınırı yakınında Enar Derah yöresinde, bölgeye gelişlerinden Afgan yetkililerini haberdar etmeyen işgal askerlerine düşman oldukları gerekçesiyle ateş açtığını söyledi. Tarafların yanlışlıkla gece yarısından sabaha kadar çatıştığı, işgal güçlerinin yardım çağrısı üzerine bölgeye hava saldırısı düzenlendiği, olayda 9 polisin öldüğü, 5'inin de yaralandığı belirtildi. (İslam ve Hayat / Milli Gazete)

Etiketler : #NATO   #Afganistan'da   #cinayetlerini   #sürdürüyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN