Namazı Mescid-i Aksa'nın dışında kılabildiler 

İşgal askerlerinin engellemeleri sebebiyle Mescid-i Aksa’ya giremeyen Filistinliler, dışarıda ezan okuyup, namaz kılmaya devam ettiler. Kadınlar, erkekler ve çocuklar kıldıkları namaz sonrası Aksa’da özgürce namaz kılmak için dua ettiler.

28-10-2009


İşgal askerlerinin engellemeleri sebebiyle Mescid-i Aksa’ya giremeyen Filistinliler, dışarıda ezan okuyup, namaz kılmaya devam ettiler. Önceki gün öğle namazı Mescid-i Aksa’nın dış duvarının önünde kılındı. Kadınlar, erkekler ve çocuklar kıldıkları namaz sonrası Aksa’da özgürce namaz kılmak için dua ettiler.

İsrail askerlerinin kullandığı silahlarla onlarca Filistinli yaralandı. Yaralanan Filistinliler, hastanelere kaldırıldı.

Dün itibariyle Mescid-i Aksa kuşatması kaldırıldı ancak İsrail’in tutukladığı Filistinliler halen serbest bırakılmadı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyada giderek yalnızlaşan İsrail’in Türkiye’ye ve İslam ülkelerine olan kızgınlığını Filistin halkından çıkarmaya çalıştığını belirtti. İsrail’in Kudüs’ü tamamen bir Yahudi kentine dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Yıldırım, “İsrail 2020 yılına kadar Filistin halkından tecrit edilmiş bir Kudüs kurmaya çalışıyor. Bütün Filistinlileri Kudüs’ten çıkarmak istiyor. Bunu Filistinli ailelerin evlerini yıkarak gerçekleştirmeye çalışıyor. İsrail Kudüs’ü tamamen Yahudi tapınaklarından oluşan bir kent haline getirmek istiyor. Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini inşa etmek istiyorlar. Ancak Filistin halkı Gazze’de olduğu gibi Kudüs’te de onurlu bir direniş sergiliyor. Tarihte eşine az rastlanır bir direniş bu. Bize düşen bu kardeşlerimizi bu direnişlerinde yalnız bırakmamak. Çünkü Mescid-i Aksa İslam dünyasının ortak eseridir, ortak davasıdır” dedi. 

 

 



 


























 
 

 

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Namazı   #Mescidi   #Aksa'nın   #dışında   #kılabildiler    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN