Myanmar ordusu tecavüz kampı kurmuş

Myanmar'da asker tarafından kurulan bir kampta zorla alınkonan Müslüman kadınlar ve genç kızlar her gün onlarca asker tarafından tecavüze uğruyor. Kampta tutulanlardan ailelerinin bile haberi yok.

12-04-2013


Myanmar'da Rohingyalı Müslüman kadınlar ve kızlar ordu tarafından kurulan askeri kamplarda insanlık dışı muameleye tabi tutuluyor.

Medyada yer alan Assed Baig imzalı habere göre, Arakan bölgesinde bulunan kampta, Myanmar ordusu tarafından kadınlara ve küçük yaştaki Müslüman kızlara sürekli tecavüz ediliyor.

Arakan bölgesindeki Sitve kasabasında yer alan kampa giden Baig, Myanmar'da askeri kamplarda "iğrenç emellere kurban edilen" Rohingyalı kadın ve kız çocukların korkunç hikayesini anlattı.

Rohingyalı Müslüman kadınların askeri bu kampta zorla tutulduğunu öğrendiğini belirten gazeteci Assed Baig, "Arakan bölgesinden gelen Müslüman kadınların, Myanmar ordusu tarafından askeri bir kampta tutulduğuna dair güçlü kanıtlar olduğunu öğrendim. Bu kanıtlar ve veriler Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) ulaştırıldı. Söz konusu kanıtlardan yola çıkan ILO, Mymanmar hükümetinden bu konuda bir soruşturma başlatmasını ve tutsak kadınların serbest bırakılmasını talep etti." diye yazdı.

Görgü tanıklarından Emine isimli bir kadın, birgün kampın yakınından geçerken, kendisine seslenen kadınlar olduğunu duymuş. Emine'nin Müslüman olduğunu öğrenen kadınlar, yardım için yalvararak başlarından geçen korkunç olayları anlatmış. Kadınlar, her gün birçok askerin kampa gelerek kendilerine tecavüz ettiğini belirtmiş."

Ailelerinin bu durumdan haberdar olmadığını belirten askeri kamptaki kadınların geçtiğimiz yıl haziran ayındaki olaylar sırasında buraya getirildikleri ifade ediliyor.

(Kaynak: Venhar Haber)

Etiketler : #Myanmar   #ordusu   #tecavüz   #kampı   #kurmuş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN