Musa (a.s.)'ın kıssasından dersler

Bu kıssa bizden; eski yaşam tarzımızı değiştirmemizi, hayatımızı İlahi Emirler ışığında yeniden düzenlememizi, ruhumuzu bu minvalde terbiye etmemizi, Peygambere gösterilmesi gereken ittibanın hem fikirsel hem sözel hem de davranışsal olarak gösterilmesi gerektiğini, Firavuni sistemlerle barışık olmaktan uzak durmayı, evvela fikirsel olarak uzaklaşmayı istemiyor mu?

06-09-2020


Kur'an-ı Kerimin bu konuyla alakalı olan anlatımını okuduktan sonra kendimize sormak gerekmez mi? Yüce Allah bu olayı bize niye anlattı? Bizden ne istiyor bu anlatımlarla? Bizden de bir değişim mi istiyor yoksa bize dayatılan yanlışlara direnç göstermemizi mi istiyor? 
 
Bu kıssa bizden; eski yaşam tarzımızı değiştirmemizi, hayatımızı İlahi Emirler ışığında yeniden düzenlememizi, ruhumuzu bu minvalde terbiye etmemizi, Peygambere gösterilmesi gereken ittibanın hem fikirsel hem sözel hem de davranışsal olarak gösterilmesi gerektiğini, Firavuni sistemlerle barışık olmaktan uzak durmayı, evvela fikirsel olarak uzaklaşmayı istemiyor mu? Yine bu kıssa fikirsel olarak değişmeyen insanların davranışsal olarak düzelmelerinin pek mümkün olmadığını anlatmıyor mu bize?
 

Etiketler : #Musa   #(a.s.)'ın   #kıssasından   #dersler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN