Mursi'nin savunma heyetine ziyaret izni çıkmadı

Mısır Başsavcılığı, darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Savunma Heyeti'ne ziyaret izni vermedi.

04-01-2014


Mursi'yi ziyaret için günler öncesinden talepte bulunduklarını ifade eden Savunma Heyeti Sözcüsü Muhammed ed-Demati, yetkililerin "güvenlik gerekçesiyle" ziyaret izni vermediklerini söyledi.
 
8 Ocak Çarşamba Mursi'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasının görüleceğini hatırlatan Demati, "Üzerimize düşen herşeyi yaptık. Mursi ile iletişim kurmak için oldukça yoğun çaba gösterdik. İkinci duruşmasından önce kendisiyle avukat tayin etme konusunu görüşecektik ancak yargı ve güvenlik birimleri buna izin vermedi" dedi.
 
Demati, Mursi ile görüşme taleplerini, Mahkeme Heyeti'ne de sunacaklarını belirterek, "Mursi'ye avukatlar sendikasından herhangi bir avukat tayin edilmesinin önüne geçmek için kendisiyle avukat isimleri hakkında görüşmemiz gerekiyor" diye konuştu.
 
Mursi'nin oğlu Usame de babasının zorla kaçırıldığı görüşünde ısrarcı olduğunu ifade ederek, "İlk duruşmasında gösterdiği kahramanca duruş sebebiyle onu gizliyorlar" iddiasını dile getirdi.
 
"Cumhurbaşkanımız, darbecilerin elinde esir" diyen Usame, "Uyguladıkları şiddet politikası işe yaramayacak, onun iradesini kırmayı ve korkutmayı başaramayacaklar. Babamın yaşadıkları, darbe karşıtı Mısırlıların maruz kaldıklarından daha az değil" ifadesini kullandı.
 
Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi ve 14 sanık hakkında, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 4 Kasım Pazartesi görülmüştü. Duruşmanın, 8 Ocak 2014'e ertelenmesi üzerine, Mursi, İskenderiye'deki Burcu'l Arab Hapishanesi'ne nakledilmişti.
 
Davanın meşruiyetini kabul etmeyen darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin henüz kendisine tayin ettiği avukat bulunmuyor.
 
(Kaynak: AA)

Etiketler : #Mursi'nin   #savunma   #heyetine   #ziyaret   #izni   #çıkmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN