Muhaliflerden, Esed rejiminin tecavüzlerini görmeyen BM'ye cevap

Suriyeli muhalif gruplar, BM raporundaki cinsel istismar suçlamalarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. IŞİD ile kıyaslanmalarına tepki gösteren gruplar, cinsel istismar suçuyla ilgileri olmadığını duyurdu

20-04-2015


RAHMAN ve RAHİM ALLAH’IN ADIYLA
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN SURİYE’DEKİ CİNSEL İSTİSMAR HAKKINDAKİ RAPORUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, 23 Mart 2015 tarihinde Güvenlik Konseyinde sunduğu raporda; Ahrar Şam İslam Hareketi, Ceyşu’l-İslam ve EknafBeytu'l- Makdis mensuplarını ‘’cinsel istismar’’ yapmakla suçlamıştır. Biz bu raporu dikkatle inceledikten sonra aşağıda zikrettiğimiz konuları önemle vurguluyoruz:

Biz bu ithamların, hakikatleri gizlemek için atılmış bir iftira olduğunu belirtiyor ve şiddetle reddediyoruz.

Biz raporda iddia edilenleri şiddetle reddeder ve bunların İslam’ın temiz öğretilerine ve değerlerine aykırı olduğunu belirtiriz.

İslam, raporda IŞİD denilen ve İslam Devleti olduğunu iddia eden örgüte yöneltilen suçlamalardan beridir. Aynı zamanda Suriye’yle ilgili hazırlanan raporda rejimin yaptığı insan hakları ihlalleri görmezden gelinmiştir.

Raporda tanıklara nasıl ulaşıldığı ve belirlendiğiyle ilgili ayrıntılı hiç bir bilgi olmadığı için, isnad edilen suçlamalara kanuni cevap vermek zordur. Bu sebeple raporda iddia edilen ithamların delillerini ayrıntılarıyla görmek ve bu delillerin nasıl elde edildiğinin bilmesi gerekmektedir.

Birleşmiş Milletlerin Suriye topraklarında meydana gelen bu suçların gerçek kaynağının Suriye Rejiminin olduğunu görmezden gelerek çifte standart uygulamasını kınıyoruz.

Uluslararası toplum, bir taraftan zalim olan sözde Suriye Rejimini tanırken, diğer taraftan Suriye topraklarındaki büyük direniş guruplarını terörist listesinde göstermesi, çifte standartlı davrandığının, Rejimin işlediği suçları devam ettirmesine (bu suçlardan biri de cinsel istismardır) ve Suriye’deki sorunlara gerçek bir çözüm bulunmasının gecikmesine sebep olduğunun başka bir delilidir.

18.04.2015 / 28.06.1436

AHRAR ŞAM İSLAM HAREKETİ - CEYŞ’UL İSLAM - EKNAF BEYT’İL MAKDİS BİRLİKLERİ

Etiketler : #Muhaliflerden   #   #Esed   #rejiminin   #tecavüzlerini   #görmeyen   #BM'ye   #cevap    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN