Mübarek bu akşam istifa edecek beklentisi

BBC VE CNN'den sonra CIA'de Mübarek'in bu akşam istifa edeceğini açıkladı. Mübarek'in görevini Genelkurmay Başkanı'na devredeceği söyleniyor.

10-02-2011


Amerikan yönetimine yakınlığıyla bilinen El Hurra televizyonu, Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in yetkilerini genelkurmay başkanına devretmeye hazırlandığını iddia etti. İddiaya göre, Mübarek bu akşam TV ekranlarına çıkarak halka yetkilerini devrettiğini ve görevden çekildiğini açıklayacak.

Bugün gündeme gelen bir diğer haberde ise, Genelkurmay Başkanı Sami Anan'ın Tahrir Meydanı'ndaki gösterilere katılarak bir konuşma yapmasının beklendiği yönündeydi.

Hafta sonu Ömer Süleyman, bugün de Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt tarafından gündeme getirilen "protestocular gösterilere devam ederse askeri darbe olabileceği" tehditleri bu haberlerin daha da dikkate alınmasına neden oldu.

Öte yandan, BBC'nin haberine göre, Başbakan Ahmed Şefik 'Mübarek'in makamını bırakması' seçeneğini de tartışmaya başladıklarını ve bu konunun yakında netleşeceğini söyledi.

Mübarek'in görevi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman'a bırakacağı iddia ediliyor.

EYLEMCİLERİN İSTEDİKLERİ OLACAK

Reuters'ın bildirdiğine göre Mısırlı komutan Hasan el Revani Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki eylemcilere "İstediğiniz her şey gerçekleşek" dedi

CNN'in bildirdiğine göre de Hüsnü Mübarek görevini Genelkurmay Başkanı'na devredecek.

MÜBAREK'SİZ TOPLANTI

Askeri Yüksek Konsey, Savunma Bakanı Tantavi başkanlığında toplandı. Katılımcılar arasında Hüsnü Mübarek'in yanı sıra yardımcısı Ömer Süleyman'ın da olmaması dikkat çekici.

İlerleyen saatlerde hem Askeri Konsey'in hem de Mübarek'in açıklama yapması bekleniyor.

CIA DE GİDECEK DİYOR

CIA Başkanı Mübarek'in bu akşam çok yüksek bir ihtimalle görevini bırakacığını açıkladı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mübarek   #bu   #akşam   #istifa   #edecek   #beklentisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN