Mısır katliamları İstanbul'da protesto edildi

Dün sabaha karşı Mısır'da darbecilerin gerçekleştirdiği katliam Türkiye'nin birçok şehrinde protesto edilmeye devam ediyor.

15-08-2013


İslami kuruluşların çağrısıyla bugün 19.00'da İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanan çok sayıda kişi buradan Taksim'e yürümek istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin TOMA'larla kurduğu barikatı önce zorlayan grup, ardından polisin yürüyüşü engelleme ısrarı karşısında bir süre oturma eylemi yaptı. Kitle bu esnada "Halka Değil, Darbeciye Barikat!" şeklinde slogan attı.

Murat Ayar'ın sunum yaptığı oturma eylemi esnasında İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak kitleye yönelik birer konuşma yaptılar. Grup Yürüyüş'ün marşlarıyla destek verdiği eylem Tünel istikametine yapılan yürüyüşle devam etti.

Kortej halinde sloganlar ve tekbirlerle yürüyen topluluk ellerinde Mısır bayrakları ve Mursi posterlerinin yanı sıra Özgür Suriye ve Tevhid bayrakları da taşıdı. Oturma eylemi ve yürüyüş esnasında sık sık "Şehitlerin Kanları Zalimleri Boğacak!" "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi" "İslami Hareket Engellenemez!" "Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan'a" "Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah", "Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol!", "Katil Cunta Siyonizme Kukla" "Her Yer Mısır Her Yer Direniş" "Allahu Ekber La İlahe İllallah" vb sloganlar atıldı.

Rusya Konsolosluğu Islıklandı

Yürüyüş sırasında Rusya Konsolosluğu önünde duran grup, burada "Katil Rusya Suriye'den Defol!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!" sloganları attı ve bir Özgür Suriye bayrağını konsolosluk kapısına astı.

Tünelde yürüyüşü sonlandıran topluluk, Saraçhane'de yapılan Adeviyye etkinliğine katılmak için buradan gruplar halinde ayrıldı.

(Haksöz Haber) 

Etiketler : #Mısır   #katliamları   #İstanbul'da   #protesto   #edildi    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN