Mısır, Firavun rejimine karşı ayakta

Mısır'ın başkentinde göstericiler araçları, resmi binaları, Hüsnü Mübarek'in parti binasını ateşe verdiler, polis namaz kılanlara biber gazı kullandı.

28-01-2011


Başkent Kahire'de Cuma namazı sonrası başlayan ve gün boyu süren gösteriler akşam saatlerinde şiddetini giderek arttırıyor. Sokağa çıkma yasağına rağmen, göstericiler polisle çatışıyor, resmi binaları ve polis araçlarını ateşe veriyor. Son olarak Hüsnü Mübarek'in partisi NDP'nin genel merkezi yakıldı, şehrin ortasındaki bir polis merkezi de şu anda yakılmaya başlandı.

Bu arada polis sokak ortasında yatsı namazı namaz kılan göstericilere biber gazı kullandı, ama göstericiler namazı terketmedi.

20 bin dolayında göstericinin Tahrir Meydanı'na girmeye çalıştığı, kısmen de başarılı olduğu belirtiliyor. Tüm iletişimin internet ve cep telefonu dahil yasaklandığı ülkeden, tüm bilgiler El Cezire üzerinden geliyor.

Polisin müdahalesi sürerken, parlamentonun bulunduğu cadde de yer yer çatışmalar çıktığı yönünde haberler geliyor.

Kahire'nin yanı sıra İskenderiye, Asvan, Süveyş Mansura'da yapılan gösteriler Luksor, Port Said ve Dimyat'ta da sıçradı.

Süveyş kentinde bir göstericinin polis ateşiyle öldürülmesi sonrası, ölen kişinin cenazesini kentin sokaklarında taşındı.

Dimyat'taki göstericiler iktidardaki Ulusal Demokratik Parti'nin bürosunu ateşe verdiler. Luksor'daki gösteriye de 15 bin dolayında kişinin katıldığı kaydedildi.

Sokaklarda asker taşıyan araçlar görünmeye başladı.

Polisin göstericilere karşı gerçek mermi kullanmaya başladığı gelen bilgiler arasında.

Tanklara tırmanmaya çalışan göstericilere askerler ateş açtı

Etiketler : #Mısır   #   #Firavun   #rejimine   #karşı   #ayakta   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN