Mısır'da şer odakları ittifak halinde

Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak Abdulfetah Sisi ve Hamdin Sabbahi yaptıkları açıklamalarda, kazanmaları durumunda Müslüman Kardeşlere izin vermeyeceklerini söyledi.

09-05-2014


Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak Abdulfetah Sisi ve Hamdin Sabbahi yaptıkları açıklamalarda, kazanmaları durumunda Müslüman Kardeşlere izin vermeyeceklerini söyledi.
 
Darbe lideri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına kesin gözüyle bakılan Abdulfettah Sisi Müslüman Kardeşlerle  uzlaşmasının mümkün olmadığını tekrarladı.
 
Abdulfettah Sisi, bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yaptığı görüşmede büyük çoğunluğun Müslüman Kardeşlerle uzlaşıya iyi bakmadğını dile getirdi.
 
Sisi, Mısır’ın değişik kentlerinde süren darbe karşıtı gösterileri ülkenin yararına olmayan terör eylemleri olarak tanımladı.
 
Müslüman Kardeşlerin faliyetlerinin devleti ve kurumlarını yıkmaya çalışan faaliyetler olduğunu belirten Sisi, halkın Müslüman Kardeşler'den bir özür beklediğini ifade etti.
 
Eski Savunma Bakanı gazete yöneticileriyle yaptığı görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde yaptı.
 
Sisi Pazartesi günü iki Mısır kanalının ortak yayınında seçildiği takdirde Mısır’da Müslüman Kardeşlerin var olmayacağını söylemişti.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdulfettah Sisi ile yarışacak olan eski Cumhurbaşkan adayı Nasırcı aday Hamdin Sabbahi de seçilmesi durumunda Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın faliyetlerine izin vermeyeceğini söyledi.
 
Sabbahi, Müslüman Kardeşler üyeleriyle ilişkilerin kanunlar çerçevesinde olacağını sözlerine ekledi. Teröre bulaşanlara karşı kanun kılıcıyla mücadele edeceğini vurgulayan Sabbahi, barışçıl bir şekilde düşüncelerini açıklayanların ise her hangi bir sıkıntı yaşamayacağını sözlerine ekledi.
Sabbahi Müslüman Kardeşleri Mısır halkının iradesini tehdit etmekle suçladı.
 
26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sisi en güçlü aday olarak gösteriliyor.
 
Sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.
 
İnsan hakları örgütleri, askeri idarenin bağımsız medya ve muhalefet üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğunu belirtiyor.
 
Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana Mısır'da yaşanan çatışmalarda binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve Müslüman Kardeşler hareketinden yüzlerce kişi hakkında açılan davalardan idam kararları çıktı. Darbeci yönetim Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş durumda.
 
(Al Jazeera)

Etiketler : #Mısır'da   #şer   #odakları   #ittifak   #halinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN