Mısır'da kilise saldırısına karşı Müslüman ve Hıristiyanlardan ortak tepki

Mısır'da dini çatışma çıkartmaya çalışan provokatörlere karşı gösteri düzenleyen Hıristiyan ve Müslümanlar, siyonist işgal rejimi aleyhinde slogan attı.

03-01-2011


Mısır'da dini çatışma çıkartmaya çalışan provokatörlere karşı gösteri düzenleyen Hıristiyan ve Müslümanlar siyonist işgal rejimi aleyhinde slogan attı.

Mısırlı Kıptiler 2011 yılının ilk saatlerinde İskenderiye Kıddiseyn kilisesi önünde yapılan bombalı saldırıyı, ülkenin çeşitli yerlerinde düzenledikleri gösterilerle protesto etti.
 
Mısır yönetimi ve güvenlik güçlerini kiliseleri yeterince korumamakla suçlayan göstericiler, pankartlar açarak siyonist işgal rejimi aleyhinde slogan attı.
 
Başkent Kahire'de Hıristiyanların yoğunlukla yaşadığı bölgelerde yapılan gösterilere Müslümanlar da katıldı. Gösterilerde Müslümanların Kuran'ı Kerim, Hıristiyanları ise haç taşıdğı gözlendi.
 
Bazı bölgelerde polis ile göstericiler arasında taşlı sopalı çatışmaların yaşandığı, olaylarlarda yaralananlar olduğu medyaya yansıdı ancak, yaralı olup olmadığı konusunda henüz her hangi bir resmi açıklama yapılmadı.
 
Dün El Ezher Şeyhi ve Vakıflar Bakanı'na Kahire'nin Abbasiye semtinde yer alan Markisiyye Katedrali'ne giderek, Papa Şunude'ye taziyelerde bulundu. Dün ayrıca El Minye, Asyot, Dekahliye gibi şehirlerde de Hıristiyanlar küçük çaplı gösteriler yaptı.
 
Son 6 yıldır çeşitli sebeplerden dolayı Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında farklı bölgelerde çatışmalar çıktı. Bu çatışmalar genelde namus davası ve şahsi problemler nedeniyle yaşanmıştı.
 
Mısır yönetimi Hıristiyanların barışçıl gösteriler düzenlemesine izin veriyor. Bu akşam Talat Harp Meydanı'nda yeni bir protesto gösterisinin yapılması bekleniyor.
 
İki Hıristiyan din adamının eşinin Müslüman olmasının ardından katedrale hapsedildiği gerekçesiyle daha önce iki taraf bir takım problemler yaşanmış, bir grup kiliseyi mahkemeye vermişti.
 
Yılbaşı gecesi Mısır'ın Akdeniz kenti İskenderiye'de Hıristiyanların kiliseden çıktığı sırada bir araca yeleştirilen bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucunda, 21 kişi hayatını kaybemiş 79 kişi de yaralanmıştı.
 
Yaklaşık iki ay önce Irak'taki bir kiliseye yapılan kanlı saldırıdan sonra Irak El Kaidesi Mısır'da da bu tür bir eylem yapcağını açıklamıştı. Bu gün El Arabia'da yer alan bir haberde El Kaide iki hafta önce Mısır saldırısı için emir çıkardığının tespit edildiği bildirildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #kilise   #saldırısına   #karşı   #Müslüman   #ve   #Hıristiyanlardan   #ortak   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN