Mescitlerine kavuştular

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika'da birçok hizmetinin yanında cami ve mescitler inşa ederek bölge Müslümanlarının ibadethane ihtiyaçlarını karşılıyor.

29-10-2008


Somali’nin Lug Dhurwaa köyünde açılan mescitle bölge halkı yıllardır özlemini çektiği ibadethanesine kavuştu. Mescidin açılışı bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Mescitte kılınan ilk namazda bu hayra vesile olan Anadolu halkına dualar edildi.

Afrika’da çeşitli sosyal yardım projelerini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, cami ve mescitler açarak bölge Müslümanlarının ibadethane ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bölgede gerçekleştirilen projeler çerçevesinde Somali’nin Hiran bölgesindeki Lug Dhurwaa köyünde 300 m² alan üzerine inşa edilen mescit hizmete açıldı. Mescide ek olarak iki sınıftan oluşan Kur’an Kursu ile bir imam odası yapıldı.  Mustafa Mescidi adı verilen ibadethanenin açılışı bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Yıllardır özlemini çektikleri mescitlerine kavuştuklarını ifade eden köylüler, mescidin açılışıyla birlikte artık cemaatle namaz kılabilecekleri dört duvarı olan bir yapıya kavuştuklarını söylediler. 

Köylülerden Muhammed Sany, “Bizden binlerce km uzakta olan Türkiyeli kardeşlerimizin bizim ihtiyacımızdan haberdar olmaları ve bu eksiğimizi gidermeleri bizi çok mutlu etti. Bu olay bize Türkiye halkı ile aramızdaki kardeşlik bağlarının ne kadar güçlü olduğunu bir defa daha gösterdi.” dedi.

Mescidin açılışından sonra cemaatle birlikte öğle namazı kılındı. Namazın sonunda mescidin yapımına vesile olan hayırseverlere dualar edildi.

(Kaynak: İhh.org.tr)

Etiketler : #Mescitlerine   #kavuştular   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN