Mescid-i Aksa'yı korumak için seferberlik çağrısı

Fanatik Siyonistler, 'Güneşin Bereketi' bayramında Mescidi Aksa'ya saldırma tehtidinde bulundular. 1948'de işgal edilen topraklardaki İslami Hareket yöneticisi El-Hatib, ümmeti Mescd-i Aksa iöçin seferber olmaya çağırdı.

09-04-2009


1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki İslami Hareket’in başkan yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, fanatik Siyonist cemaatlerin dün Mescidi Aksa’yı basmalarının bir ilk olmadığını belirterek, bunların artık günlük hadiselere dönüştüğünü, son yapılan baskını ise 28 yılda bir gelen Güneş’in Bereketi bayramı münasebetiyle yaptıklarını söyledi.

Şeyh Hatib, konuyla ilgili olarak dün akşam Filistin Enformasyon Merkezi’ne şu açıklamayı yaptı: “Sabah namazından önce Mescidi Aksa’ya yapılan baskın, Burak alanında toplanan 50 bin kişilik bir Siyonist grup tarafından yapıldı. Burada toplanan Siyonistler, Perşembe günü Mescidi Aksa’yı Araplardan temizlemek için Mescidi Aksa’ya saldıracaklarını ve bu günü çok önemli bir gün yapacaklarını açıkça ifade ettiler.”

Şeyh Hatib, açıklamasında Siyonistlerin tarihlerinde ilk kez Kubbetu’s-Sahra’dan Mescidi Aksa’ya girdiklerini, daha önce bunu haram gören hahamların şimdi bunu teşvik ettiklerini belirterek, fanatik Siyonist cemaatlerin Mescidi Aksa’yı kirletmelerine engel olmak için Perşembe ve Cuma günlerini (9-10 Nisan) eylem günü ilan ettiklerini söyledi.

Hatib sözlerini şöyle sürdürdü: “Görülmemiş bir şekilde saldırıya uğrayan Mescidi Aksa’ya karşı herkesin sorumluluk duygusu içinde olması gerekir. Siyonistlerin bugün yaptıkları ayin “Mesih’i Karşılama Ayini”dir. Onların mitolojik inanışına göre, Mescidi Aksa’nın enkazı üzerinde inşa etmeyi düşündükleri Süleyman heykelini dikmeden Mesih’in gelmeyeceğini düşünüyorlar.”

Hatib açıklamasının devamında Arap ve İslam dünyasındaki resmi ve sivil bütün kurum ve kuruluşlara seslenerek, Mescidi Aksa ve Kudüs’ü Siyonist saldırılardan korumak için seferber olmalarını istedi.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'yı   #korumak   #için   #seferberlik   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN