Mescid-i Aksa'nın yanına havra, siyonist amaçlı

Raid Salah, siyonistlerce açılışı yapılan havranın, Mescid-i Aksa'yı yıkmak için kullanılacak bir merkez haline getirileceğini söylüyor. Bir katı eğitime ayrılan iki katlı havranın açılışı, Yahudiler tarafından, 'büyük başarı' olarak nitelendiriliyor.

13-10-2008


İşgalci siyonist rejim, Mescidi Aksa'nın Batı duvarının yaklaşık 50 metre yakınına, dün bir havra açtı. Birçok siyonist politikacı, haham ve Yahudi'nin katılımıyla açılan ve "İshak'ın çadırı" adı verilen havra, Kudüs'ün her tarafından görülebilecek büyük bir kubbeye sahip. Kudüslü Müslüman liderlerden Raid Salah, bu havranın, Mescid-i Aksa'yı yıkmak için kullanılacak bir merkez haline getirileceğini söylüyor. Bir katı eğitime ayrılan iki katlı havranın açılışı, Yahudiler tarafından, 'büyük başarı' olarak nitelendiriliyor.

Yahudi havrasının açılışı, İsrail güçlerinin, Elvad bölgesini işgali çerçevesinde gerçekleşti. Bölge, siyonist ordu tarafından çevrilmiş durumda ve bazı bölge sakinlerinin evlerine, dükkanlarına girişi engelleniyor.

Aynı gün Aksa Vakfı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Mescid-i Aksa Hatibi İkrime Sabri, Aksa'nın Kudüs'ün kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek, bu havranın, burada açılışının İslam topraklarına saldırı olduğunu söyledi. Sabri, Kudüs'ün Yahudi izlerinden temizlenerek İslam ve Arap medeniyetinin izlerini taşımaya devam etmesi gerektiğini de vurguladı.

Yasir Arafat'ın danışmanlarından Avukat İbrahim Kandelefit ise bunun Arap ve İslam olan Kudüs'ü Yahudileştirme gayreti girişimlerinden biri olduğunu belirtirken, buna izin verilemeyeceğinin altını özellikle çizdi.

Kapanış konuşmasını yapan Filistin İslami Hareketin başkanı Raid Salah ise, Kudüs'ün sinsice ve aşamalı olarak Yahudileştirilmeye çalışıldığını hatırlattı, Kudüs'ün tarihte olduğu gibi Arap ve Müslüman olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Bu havranın Mescidi Aksa'yı yıkmak için kullanılacak bir merkez haline getirileceği öngörüsünde bulunan Raid Salah, siyonistlerin üssü olan bu havranın Mescidi Aksa'nın bir bölümü üzerinde büyük bir Yahudi havrası inşa etme amacına yönelik olarak açıldığına da işaret etti.

(Kaynak: Filistin Haber / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'nın   #yanına   #havra   #   #siyonist   #amaçlı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN