Mescid-i Aksa için duaya davet

Son günlerde işgalci İsrail’in ve yerleşimci fanatiklerin provokasyonlarına maruz kalan Mescid-i Aksa ve Filistin halkı için Cuma sonrası Fatih Camii avlusunda çeşitli kuruluşlar tarafından dua programı ve işgali protesto eylemi düzenlenecek.

02-10-2009


Fatih Camii'nde gerçekleştirilecek olan ve İsrail'in protesto edileceği etkinlikte Kudüs halkına destek mesajları gönderilecek. Mescid-i Aksa ile Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada bütün duyarlı vatandaşların eyleme beklendiği ifade edildi.

Aksa için yarın çok geç olabilir

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, son günlerce fanatik Yahudilerin provokasyonlarına maruz kalan Mescid-i Aksa ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İsrail'in Kudüs'ü Filistinlilerden tecrit etmeye çalıştığını ifade eden Yıldırım, "Aksa'nın içinde bulunduğu tehditlere karşı sesimizi yükseltmek üzere bu Cuma tüm camilerde İsrail'i telin edelim ve Kudüs'ün sahipsiz olmadığını haykıralım" dedi.

Yıldırım açıklamasında şunları kaydetti: "İslam'ın ilk kıblesi ve miracın mekanı kutsal Mescid-i Aksa için zaman giderek daralıyor. İşgal edildiği tarihten bu yana onlarca saldırıya maruz kalan, yakılan, altı oyulan, bir bölümü yıkılan ve çevresi boşaltılan kutsal Aksa camii bu kez emsali görülmemiş sistematik bir tehditle karşı karşıya.

Bu tehdidin adı, "Ortak kullanım" kandırmacası. Daha önceki yıllarda ele geçirmek istedikleri başka camiler için denenmiş taktiği bu kez Aksa için kullanan İsrail, caminin tamamını ele geçirmek yerine bir bölümünün kendilerine tahsis edilmesi için oldu bitti hamlesine hız verdi. Bu plana göre, yıl sonuna kadar Mescidin güney batı bölümü tamamen Yahudilere tahsis edilecek.

Son aylarda camiye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Yahudi fanatikler, iktidarda bulunan Benyamin Netanyahu hükümetinden aldıkları destekle yürüttükleri kampanyalar, bu yönde resmi adımları başlaşmış durumda.

Bundan iki ay önce mescidin çevresinde Müslümanlara ait evlerin müsaderesine girişen Siyonist yönetim, son bir aydır, Yahudi fanatiklerin mescide yönelik tecavüzlerine de zemin hazırlayıp, kendi kamuoyunu bu işgale ikna etti.

Bu çabalarla eş zamanlı olarak Müslümanların camiye girişine kısıtlama getiren Siyonist yönetim, çok sayıda Filistinliyi tutuklayarak Kudüs'teki etnik temizlik çalışmalarına hız verdi.

Bölgeyi ve uluslar rası toplumu, "İran ve Gazze'den yükselen tehlike" gibi suni gündemlerle meşgul edip Aksa'daki oldu bittileri sessizce yürüten Siyonist rejim, İslam dünyasındaki sessizlikten cesaret almaktadır.

Bu nedenle Aksa'nın işgaline çok kısa bir süre kalan şu aşamada tüm Müslüman toplumlar Siyonistlerin kirli planlarına karşı harekete geçmelidir. Başta Türkiye olmak üzere İslam Konferansı'na üye tüm ülkelerin İsrail'e karşı ciddi bir adım atması zamanı çoktan gelmiştir.

Aksa'nın içinde bulunduğu tehditlere karşı sesimizi yükseltmek üzere bu Cuma tüm camilerde İsrail'i telin edelim ve Kudüs'ün sahipsiz olmadığını haykıralım."

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa   #için   #duaya   #davet   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   02-10-2009 14:19

    YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA’YI YIKMAK ÜZEREDİRLER Filistin’i gasp eden yahudiler, Müslümanların ilk kıblesi ve üçüncü Harem’i Şerifleri olan Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine bir Yahudi mabedi yapmak için ekim ayının ortasında oraya saldırdılar. Büyük taş getirip Yahudi mabedinin temel taşı olarak yerleştirmek istediler. Ayrıca, bir de kırmızı inek getirdiler. Onu kesip ve yakıp küllerini mescit üzerine dağıtacaklardı. Bu sefer engellendiler. Ama, bir daha teşebbüs edeceklerdir. Durumlar böyle devam ederse ya mescide el koyarlar ya da yıkarlar. Nitekîm, İsrail Yüksek Mahkemesi yahudilerin Mescid-i Aksa’da Yahudi namazlarını (ibadetlerini) icra etmelerine müsaade verdi. Ayrıca, Mescid-i Aksa bölgesindeki Müslümanlara ait evlere el koymaya başladılar. Bazı evlerin altında harfiyat yapıp tabanlarını çökerttiler. İslâm dünyasında mevcut olan devletlerin çoğu bu hadiseye seslerini çıkartmıyorlar. Bir kısmı sadece lâf olsun diye kınıyorlar. Bir kısmı ise İsrail ile ilişkilerini geliştiriyorlar. Devletlerin tutumu bu olunca Müslüman halkları ne yapmalıdırlar? Bu halklar kendilerine tahakküm edip bu tutumu takındıkları için onlara baskı yapmalıdırlar. İsrail’le cihad ilan etmeye onları zorlamalıdırlar. Cihadı başlatmazlarsa onları değiştirip yerine İslâm’ı uygulayıp cihadı ilan edecek Devleti kurmalıdırlar. Böylece kutsal camilerini kurtarabilirler. Bu olmazsa Filistin tamamen kayıp olacak ve kutsal yerler yıkılacak. Ayrıca, yahudiler diğer İslâm memleketlerini tek, tek ellerine geçireceklerdir. Nitekîm, Türkiye onların önemli hedeflerindendir. Özellikle onların baş hedefi Nil’den Fırat’a kadardır. Dedelerinin Harran’dan Filistin’e göç ettiklerini söylemektedirler. Bu sebeple, Türkiye’ye egemen olmak için askerî, ekonomik ve emniyet anlaşmalarını yapıyorlar. Oradaki Müslümanlar Türkiye Cumhuriyetinin siyasetini değiştirmek için yöneticilerine baskı yapmalıdırlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN