Mescid-i Aksa'da çatışma: 3 Türkiyeli yaralandı

İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinli Müslümanlara saldırdı. Çıkan çatışma sonucu Mescid-i Aksa'nın etrafı kuşatıldı, içinde Türkiyelilerin de olduğu birçok Müslüman Aksa'nın girişinde mahsur kaldı.

28-05-2014


İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinli Müslümanlara saldırdı. Çıkan çatışma sonucu Mescid-i Aksa'nın etrafı kuşatıldı, içinde Türklerin de olduğu birçok Müslüman Aksa'nın girişinde mahsur kaldı.

Saldırıda 3 Türk'ün de yaralandığı belirtiliyor.

HER YIL AYNI ŞEY

İsrail tarafı 1967 de işgal ettiği Kudus'u İsrail'in bir parçası ve gerçek başkenti olarak görüyor. Her yıl Mayıs ayının 28'i Kudus günü olarak kutlanıyor. Dün akşam 2008 yılında gerçekleşen bombalı saldırının olduğu alanda düzenlenen Kuds günü törenlerinde konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu Kudüs'ün 44 yıl önce gerçek sahiplerine kavuştuğunu ve bugün geldikleri noktada da bunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

ZORLA GİRMEYİ DENEYECEKLER

Bugün aşrı sağcı grupların yapılan çağrıya uyarak Mescid-Aksa'ya girmeye çalışacakları belirtiliyor. Öte yandan eski Kudüs çevresinde gerçekleştirilecek Kudüs günü kutlamaları öncesinde askerler geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Müslümanların ise bugün saat 16.00'da karşıt gösteri için toplanması bekleniyor.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mescidi   #Aksa'da   #çatışma:   #3   #Türkiyeli   #yaralandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN