Mersin'de 325 dönümlük kampüste mescide yer bulamadılar!

Ankara Üniversitesi'nde uzunca bir süre devam eden ve yoğun gayretler sonucu çözüme bağlanan mescit problemi, Mersin Üniversitesi'nde yıllardır devam ediyor. Tüm girişimlere olumsuz cevap veren rektörlük bu zulmü devam ettirmeye kararlı...

07-03-2012


Ankara Üniversitesinde uzunca bir süre devam eden ve yoğun gayretler sonucu çözüme bağlanan mescit problemi, Mersin Üniversitesinde devam ediyor. Son olarak üniversite yönetimine konuyla ilgili olarak sunulan  dilekçeye, Rektörlük tarafından, akıllara ziyan bir cevap geldi. Rektörlük, 325 bin metrekarelik ana kampüsü ile 27 bin 500 metrekarelik Yenişehir kampüs alanı olan üniversitede yer olmadığını belirtti.

İşte konuyu manşetinden gündeme taşıyan Yeni Asya gazetesinin o haberi...

Ankara Üniversitesinde uzunca bir süre devam eden ve yoğun gayretler sonucu çözüme bağlanan mescit problemi, şimdi de Mersin Üniversitesinde ortaya çıktı. Öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının namaz kılabileceği bir mescidin olmayışı, ciddî sıkıntıya yol açıyor. Sorunun çözümü için yapılan bireysel ve toplu başvurulardan şimdiye kadar olumlu bir sonuç alınamadı. Son olarak üniversite yönetimine konuyla ilgili olarak sunulan bir dilekçeye, Rektörlük tarafından, “fiziksel imkânların yetersizliği” gerekçesiyle red cevabı verildi.

YÖK, MERSİN'E DE EL ATMALI

Üniversitenin 325 bin metrekarelik ana kampüsü ile 27 bin 500 metrekarelik Yenişehir kampüs alanlarında, ibadet ihtiyacının karşılanacağı bir mescide yer verilmemesi yadırganırken, inanç ve ibadet hak ve özgürlükleri kapsamında ibadet ihtiyacını karşılayacak tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanarak, daha önce Ankara Üniversitesinde yaşanan ve Mersin'de de yıllardır devam etmekte olan bu duruma YÖK başta olmak üzere ilgili ve yetkili kurumların kayıtsız kalmaması çağrısı yapılıyor.

REKTÖR GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Resmi yazı ile verilen red cevabı karşısında sözlü olarak da görüşmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Süha Aydın’dan randevu talep ettiğini dile getiren Karaoğulları, çeşitli bahaneler ileri sürülerek isteğinin kabul edilmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesinde uzunca bir süre devam eden ve yoğun gayretler sonucu çözüme bağlanan mescit problemi, şimdi de Mersin Üniversitesinde ortaya çıktı. Öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının namaz kılabileceği bir mescidin olmayışı, ciddî sıkıntıya yol açıyor. Sorunun çözümü için yapılan bireysel ve toplu başvurulardan şimdiye kadar olumlu bir sonuç alınamadı. Son olarak üniversite yönetimine konuyla ilgili olarak verilen bir dilekçeye, Rektörlük tarafından, “fiziksel imkânların yetersizliği” gerekçesiyle red cevabı verildi.

Kampüs içerisinde her türlü maneviyatsızlıga istenildiğinde yer ayıran rektörlüğün, söz konusu İslam ve namaz olunca baştan savurma mazeretler göstermesi keyfi uygulamadan başka bir şey değildir. Uyguladıgı çifte standartlar, düşünce ve inanç özgürlü kavramlarını dillerinden düşürmeyen rektörlük yönetiminin ne kadar özgürlükçü ve inançlara saygılı oldugunu göstermektedir! Derslerde bazı hocaların Başörtüsüne yönelik olumsuz tutumları da bu üniversitede halen devam etmektedir. 

(Kaynak:  İslam ve Hayat/Yeni Asya)

Etiketler : #Mersin'de   #325   #dönümlük   #kampüste   #mescide   #yer   #bulamadılar!   
YORUMLAR
  • ERDAL AYDIN    12-03-2012 10:19

    5 yıldır mersin üniversitesinde öğrenciyim. Yukarıda anlatılanları bizzat yaşamış bir kişiyim. Genç arkadaşlar özellikle bayan arkadaşlarımız namaz kılacak yer olmadığı için birçok kereler çareyi kılmamakta bulmaktadır. Ama her türlü engele rağmen Maksut kardeşimizin belirttiği gibi kılan arkadaşlarda olmaktadır. Biz Müslümanlar'a yer yok bu üniversitelerde onlar her türlü görüş için bina yaparlar tağut için kurarlar ama İSLAM söz konusu oldu mu yok diyorlar. bize bu görüşlerle baskı yapmak istiyorlar biz yılmayacağız. Özgürlük, Adalet ve Demokrasi söylemlerinin olduğu iddia edilen yerlerde nerede bu özgürlük nerede adalet demek geliyor içimizden her görüşe yer var ama HAK olan görüşe yer yok biz uğraşacağız ve onları rahat bırakmayacağız zafer Allah'tan gelecektir. Onlar batılın içinedirler. Ne diyor İsra suresinde Allah : "Deki; Hak geldi Batıl yok oldu. Zaten batıl yok olmaya mahkumdur."(İsra 81) bunların yaptıkları batıl olduğuna göre Allah'ın vaadi geçekleşecektir

  • mehmet maksut   07-03-2012 18:20

    yıllardan beri islama ve müslümanlara karşı duyarsız politikalar uygulayan okul yönetiminin ortaya koydugu hiçbir geçerli mazereti olamaz. her üniversitede olan mescit ihtiyacı bu üniversitede sürekli yok sayılmaktadır keyfi gerekçelerle ortaya konulan bu problemi aşan onca üniversiteye ragmen mersin üniversitesinde bu konu hala problem olmakatadır. çatı katlarında veya sınıf içerisinde gazeteler üzerinde namazlarını kılmakta olan öğrencilerin sıkıntısı bir an önce giderilmelidir. böyle bir mescid olmadıgı için ve en yakın camide okuldan 25 dakika uzaklıkta kaldıgı için bir çok öğrenci bu ibadetini aksatmaktadır. bu durum özellikle bayan kardeşlerimiz için daha da bir problemlidir. yer yoktur bahanesi büyük bir yalandan başka bir şey değildir. koskoca üniversite de hayal bahçeleri kuran vadiler yapan durmadan egitim için yeni binalar yapan yönetimin yer yok demesi yerine bu üniversitede islama yer yoktur demesi daha gerçekçi olur. rektör ve yardımcılarının askeri kökenli(gata) oldugu üniversitede bu konuda anlaşılan halen askeri ruh devam etmektedir. yıllarca bizim için en önemli tehdit irticadır(onlara göre irtica islam) diyen askeriyenin bu mantığı gün gibi burada uygulanmaktadır... asgari islami talebler red eden üniversite bahar şenlikleri adı altında içki bira firmalarının talebine bile olumlu cevap vermektedir...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN