Mehmet Emin Akın gözaltına alındı

Araştırmacı-yazar M. Emin Akın, dün (29.05.2017 Pazartesi) gözaltına alındı.

30-05-2017


Araştırmacı-yazar Mehmet Emin Akın, dün (29.05.2017 Pazartesi) gözaltına alındı.
 
Mehmet Emin Akın, yaptığı ilmi çalışmalar, neşrettiği eserler ve Afrika üzerine yaptığı gönüllü yardım çalışmaları ile tanınmış bir ilim adamı.
 
(Kaynak: Medya Times)

Etiketler : #Mehmet   #Emin   #Akın   #gözaltına   #alındı   
YORUMLAR
  • HUSEYİN ŞAŞMAZ   31-05-2017 07:32

    Müslümanlar,kaidelere uymadığından bu haller. Çünkü bu devlet Müslümanın devleti olamaz.Vakıaya ters,zıt. Dünya, tarih ve içerisinde yaşadığımız yüzyıl ile ilişki kurabilmek için, dünyanın, tarihin ve zamanın temel sorularına ilişkin felsefi çözümlemeler yaparak yeni bir geleceği başlatabiliriz. Günümüzde Müslümanlar olarak bir perspektif/algı karmaşası yaşadığımızı itiraf etmeliyiz.

  • Mehmet Pamak   30-05-2017 21:01

    Cumhurbaşkanının baş danışmanı iken TBMM tarafından Türkiye Baş Ombudsmanı/kamu baş denetçisi seçilen şahsiyetle uçakta yanyana yolculuk yapmıştım ve o gün gerçekleşen İLKAV'a yönelik provokasyon ve gözaltıları hatırlatarak ne oluyor diye sormuş, bu zulmü durdurma konusunda birşeyler yamasını söylemiştim. Cevab olarak, "Devletin refleksleri vardır, sırası gelene çarpar. Hükümetler değişir ama devlet refleksi değişmez" demişti. Anlaşılan laik kemalist devletin neo-kemalist "Yeni Türkiye" döneminde de bu "devlet refleksi" hareket halinde olup "sırası gelene çarpmakta." Müslümanlar sıralarını mı beklemeli, yoksa tevhid akıdesi ortak paydası altında güç birliği yaparak "devlet refleksi"ne karşı tedbirli ve güçlü mü olmaya çalışmalı. Her Müslüman çevre bunu düşünmelidir. Bazı Müslümanların da desteğiyle 2010 referandumundan sonra var olan laikçi Kemalist ergenekoncu ulusalcı vesayeti yerine Yargı, polis, Ordu kendisine teslim edilen Gülen çetesinin vesayeti kurulmuştu. Anlaşılan odur ki, şimdi de, tüm İslami çalışmalar kontrol ve denetim altına alınmak ve İslami çalışmalar üzerinde yine Kemalist ulusalcılar ile MHP desteğinde ERdoğan ve Diyanet vesayeti kurulmak istenmektedir. Araştırdım ki, Mehmet Emin Akın kardeşimiz yazdıklarından dolayı gözaltına alınmıştır. Medarik yayınları basılmış bilgisayarlarına da el konulmuştur. Bu bilgisayarları alıp götürmeleri bizim vakfın da başına geldi, kendi yasalarına da aykırı olup tamamen hukuksuzdur. Sadece Bilgisayarların imajlarını almak yetkileri varken olduğu gibi hard diskini alıp götürüyorlar. Bu tam anlamıyla bir OHAL keyfiliğidir, sürüyor. Üstelik içine kendilerinin bir şeyler yükleme riskini de barındırmaktadır. Yine bugünlerde aldığımız bir habere göre Tevhid Dergisi basılmış, Ebu Hanzala diye tanınan Halis Bayuncuk kardeşimiz de tekrar gözaltına alınmış bulunmaktadır. Bu zulümler durmalı ve M. Emin Akın ve diğer kardeşlerimiz serbest bırakılmalıdır. İslami anlayış ve bakış açılarımızda kimi farklılıklar olsa da zulme uğrayanların yanında yer alıp baskı ve zulümlere itiraz edip haklarını savunmak İslami ve insani sorumluluğumuzdur. İşte bu duyarlılıkla adil şahidlik sorumluluğum gereğince kardeşlerimizin yanında yer alıp zulme itiraz ediyorum. Şiddete başvurmadan her inanç, fikir ve düşünce özgürce kendisini ifade edebilmelidir. İnanç ve fikirlerden rahatsız olmak, kendi inancından emin olmayan acizlerin işidir. Allah yardımcıları olsun ve biran önce hürriyetlerine kavuşsunlar diye dua ediyorum. Zulmedenler de bilsinler ki, ölüm var ve herkes yaptıklarının cezasını çekecektir. İyi ki ahiret ve hesap var. Dünyada zulüm ile abad olunmayacağı defalarca ispat olunmuş bir gerçektir.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN