Meclis'te yine kavga çıktı

İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında yine kavga çıktı. CHP'li Orhan Düzgün merdivenden düşerek başını çarptı

20-02-2015


TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi ile ilgili tartışmalar kavgaya dönüştü. Tasarının iade edilmesiyle ilgili usul tartışmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Ecdat toprağı Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'in eline geçtiği ve askerlerin rehin olduğu haberleri var. Gerekirse kapalı oturumda Hükümet Genel Kurul'u derhal bilgilendirmeli. Parlamento bilgilendirilmeden başka işlem yapmak Parlamento'yu kuranlara, varlığına, Süleyman Şah'ın manevi şahsına saygısızlıktır" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala "Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularından alarak 'böyledir' demek yanlıştır. Dışişleri Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Sitelerden okuyun, böyle bir şey yoktur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ala'nın kısa açıklama yapmasına, "Sitelerden okuyun... Böyle üslup olur mu?" diye tepki gösterdi. 

Dünya Bülteni 

Daha sonra Anayasa'ya aykırılık konusundaki usul tartışmasına geçildi.  

Yakut, usul tartışmasının ardından tutumunda değişiklik olmadığını açıkladı.

Bu arada CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, tasarıyla birleştirilen kanun tekliflerini geri çektiklerine dair tezkere verdiler.

Genel Kurul tarafından oylanan tezkereler kabul edilmedi. 

Tezkeresi ile ilgili konuşmak isteyen Tanrıkulu ile TBMM Başkanvekili Yakut arasında tartışma yaşandı. 

TANRIKULU, ÜNAL'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Yakut, oylamanın yapıldığını belirttikten sonra Tanrıkulu'nun itirazlarını sürdürmesi üzerine "Yazık size" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Yakut'a, "Sizin bir milletvekiline 'yazık size' deme hakkınız var mı?" diye konuştu. Yakut da söylemediği bir şeyi Tanrıkulu'nun kendisine atfettiğini dile getirdi. 

Tanrıkulu, Yakut'un sataşmada bulunduğu gerekçesiyle söz aldı.

Bu sırada Başkanlık Divanı önünde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Tanrıkulu'na, "Sen hakaret edeceksin sana söz söylenmeyecek öyle mi?" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı. Sezgin Tanrıkulu ve Mahir Ünal kavgaya karışan isimler arasında. Kavga sırasında CHP'li Orhan Düzgün merdivenden düşerek başını çarptı.

Bunun üzerine Tanrıkulu, Ünal'ın üstüne yürürken AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ünal ile Tanrıkulu'nun arasına girdi. Bu sırada Başkanlık Divanı önüne koşan çok sayıda milletvekili arasında yumruklaşmaya varan arbede çıktı.

Bu sırada CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün stenografların bulunduğu bölümün arkasındaki merdiven boşluğuna sırtüstü düştü. 

Düzgün bir süre sonra sersemlemiş vaziyette merdivenlerden salona çıktı. İlk kontrolü yapılan Düzgün ile CHP'nin doktor milletvekilleri Mehmet Haberal ve Hilal Kaplan da ilgilendi. Daha sonra kulise çıkan Düzgün, gazetecilere iyi olduğunu açıkladı. 

TEKME VE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Kürsüde bulunan Tanrıkulu, Ünal'ın yanına doğru yürüyünce AK Parti ve CHP'li milletvekilleri de buraya doğru hareket etti. Bu andan itibaren AK Parti ve CHP'li milletvekilleri tekme-tokat birbirine girdi. Bu sırada arbedenin arasında kalan CHP Tokat milletvekili Orhan Düzgün, merdivenlerden stenografların olduğu yere sırt üstü düştü. Arkadaşları tarafından yerden kaldırılan Düzgün salondan çıkartıldı. Kavga ise araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.

CHP Tokat Milletvekili Düzgün, bir süre kuliste dinlendikten sonra Genel Kurul salonuna geri döndü ve ardından tekrar çıktı.

"AĞIR TAHRİK"

Aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'ı milletvekillerini tahrik etmekle suçlayarak, görüşmelerin devam ettirilmemesini istedi.  

Ünal ise Tanrıkulu'nu ya da AK Parti Grubu'nu tahrik eden ifade kullanmadığını belirterek, "Hiçbir milletvekili grup başkanvekili üzerine yürümez. Sözümün kavga nedeni olmasını gerektiren hiçbir içeriği yok. Üzerime yürümesi ağır tahrik" diye konuştu. 

Hamzaçebi, Ünal'ın özür dilemesini beklediğini söyledi. 

Bu sırada muhalefet milletvekilleri AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Bakanlar Kurulu sıralarında Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin yanında oturmasına tepki gösterdi. Külünk ile muhalefet milletvekilleri arasında söz dalaşı yaşandı. 

TBMM Başkanvekili Yakut, muhalefet milletvekilleri Külünk'ün Bakanlar Kurulu sırasından kalkmaması üzerine tepkilerini sürdürünce birleşime bir kez daha ara verdi.

Etiketler : #Meclis'te   #yine   #kavga   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN