Mazlum-Der, gerçekten de "Kuruluş İlkelerine" geri mi dönüyor?

Mazlum-Der'in kurucu genel başkanlığını yapmış olan Mehmet Pamak, Mazlum-Der'deki son gelişmeler ve yeni yönetimden gelen "Fabrika ayarlarına dönüş" açıklamaları vesilesiyle bir makale kaleme aldı. Pamak, makalesinde önemli değerlendirmelerde bulundu.

10-04-2017


Mazlum-Der'in kuruluş ilkelerine dönüşü konusunda hayırlı gelişmelerin olabilmesi için bazı hatırlatma ve uyarılarda bulunmak istiyorum. Çünkü Mazlum-Der'in bu hâliyle ve uzun yıllardır yaşananlar dikkate alındığında bu büyük kirlenmenin içinden, ilk kurucu iradede olduğu gibi tevhidî bir duruşun ve samimi bir İslami iradenin ortaya çıkması neredeyse imkânsız gibidir.
 
On yıllar süresince sekülerleşmiş, demokratikleşmiş ve Batı seküler insan hakları anlayışını ısrarla pratiğine hâkim kılmış ve sonuçta yaşadığı gibi inanmaya başlayarak bu anlayışı içselleştirmiş bir zeminde çeşitli kademelerde görev yaparak ya da bu anlayışa destek vererek kirlenmiş zihinler söz konusudur. Aynı yozlaşma zemininde yıllarını geçirmiş ve yaşanan İslami, tevhidî ilkelere aykırılıklara ciddi itirazlar yükseltmemiş, mücadeleler vermemiş ve bu mücadeleyi 25 yıldır sürdürürken yalnız bırakılan ilk genel başkan ile hiçbir irtibat kurmamış ve hiç değilse onun bu gidişe karşı verdiği mücadeleye en küçük bir destek vermemiş, hatta verme gereği bile duymamış, tam tersine sistem içi demokratikleşmeyi eksen edinmiş olanların yanında yer almış kişiler, şimdi birden bire "fabrika ayarlarını" mı hatırladılar?
 
Üstelik "fabrika ayarlarına dönmek"ten bahseden yeni genel başkan Ramazan Beyhan ibretlik bir açıklama yaparak  “Bir yıl önce kendi kuruluş misyonumuza göre eksenin biraz kaydığını gördük." diyerek daha sorunu bile kavramadığını ortaya koymuştur. Yaklaşık 20 yılı aşkın bir zamandan beri kurucu ilkelerden uzaklaşarak sekülerleşmiş olan Mazlum-Der'in, sadece bir yıl önce ve o da "biraz eksen kayması" yaşadığını söyleyebilmesi "pes" dedirtecek bir hâl ve geleceğe dair umutları kırıcı bir yaklaşım değil midir?
 

Etiketler : #MazlumDer   #   #gerçekten   #de   #Kuruluş   #İlkelerine   #geri   #mi   #dönüyor?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN