Mavi Marmara davasında yine ilerleme yok

Mavi Marmara davasının İstanbul'da bugün görülen duruşmasında, sanıklara gönderilen tebligatların akıbetinin belirsiz olması nedeniyle sanıklar hakkında karar alınması sonraya bırakıldı.

27-03-2014


Mavi Marmara davasının bugünkü duruşmasında da hiçbir karar çıkmadı. Mahkeme, mağdurların taleplerini de daha sonra görüşmek üzere erteledi. Duruşma ise 26 Mayıs'a ertelendi.

Mavi Marmara baskının meydana geldiği tarihte İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrail'li komutan hakkında açılan dava 26 Mayıs'a ertelendi. Mahkeme sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılması talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde başlayan davada mağdur ve müştekilerin ifadeleri alınmasına devam edildi. Duruşmada mağdur sıfatıyla ifade veren Ümit Sönmez, olay günü Mavi Marmara Gemisi'nde olduğunu belirterek, olay gününe ilişkin İsrail'in görüntüleri göndermesi halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi. Görüntülerin izlenmesi halinde kimin katil kimin masum olduğunun açıkça görüleceğini ifade eden Sönmez, "Sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istiyorum. Şikayetçiyim" dedi.

SANIK TEBLİGATLARININ AKIBETİ BEKLENECEK

Mağdur ve müştekilerin ifadesinin alınmasının ardından söz alana avukatlarda sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar adına çıkartılan tebligatların sanıklara bizzat ulaşıp ulaşılmadığına ilişkin yazılan yazının akıbetinin beklenmesine karar verdi.

Mahkeme tebligatın sanıklara bizzat yapılıp yapılmadığının henüz belirlenememiş olması ve tebligat yapıldığına dair dosyaya gelen bir evrakın bulunmaması nedeniyle sanıklar hakkında yakalama ve haklarında kırmızı bülten düzenlenmesine, mal varlıklarına el konulmasına ve iadelerinin istenmesine ilişkin taleplerin Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne yazılan yazılara cevap geldikten sonra değerlendirmesine karar verdi.

Mavi Marmara gemisinde keşif yapılmasına ilişkin talebi de dosyaya esaslı bir katkısı olmayacağından reddeden mahkeme, duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mavi   #Marmara   #davasında   #yine   #ilerleme   #yok   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN