Mavi Marmara davası bugün başlıyor

Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisi için açılan tarihi dava bugün başlıyor. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlayacak Mavi Marmara davası için dünyanın dört bir yanından hukukçu, politikacı, gazeteci ve aktivist İstanbul’a gelecek. Alanda binlerce kişinin olması bekleniyor.

05-11-2012


Gazze Özgürlük Filosu ve Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı hakkındaki ceza davasının ilk duruşması bugün İstanbul’da yapılacak. Gazze’ye Özgürlük Filosu ve Mavi Marmara organizatörü İHH - İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı dava için yoğun bir çalışma sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce avukatın müdahil olarak katılacağı davaya pek çok ülkeden politikacı, gazeteci ve aktivist de gözlemci olarak katılacak.

Amerika’dan Güney Afrika’ya, Avrupa’nın pek çok ülkesinden Çin’e kadar pek çok ülkenin basın kuruluşları Mavi Marmara davasının ilk duruşmasını takip etmek için İHH’ya başvurdu.

Mavi Marmara Davası’nın ilk duruşması 6 Kasım 2012’de saat 09:30’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlayacak ve aralıklı olarak 3 gün devam edecek. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek Filo yolcuları, şehit yakınları ve avukatları duruşmada hazır bulunacak. Duruşma; Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden insan hakları gözlemcileri, medya mensupları, hukukçular ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından takip edilecek.

Yarın Çağlayan adliyesinde başlayacak dava için adliye önünde büyük bir kalabalık toplanması bekleniyor. Alan içerisinde stantlar kurulacak, isteyenlerin duygularını dile dökebileceği serbest kürsü oluşturulacak.

6 – 7 ve 9 Kasım tarihlerinde görülecek Mavi Marmara davasında mahkeme heyeti 150 kadar müştekiyi ifade vermesi için mahkemeye çağırdı. Geri kalan 340 müşteki ise bulundukları illerde ifade verecekler. Davada ilk etapta yabancı aktivistlerin ifade verilmesi bekleniyor. 

(Kaynak: iHH Basın Bürosu)

Etiketler : #Mavi   #Marmara   #davası   #bugün   #başlıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN