Madve Yayınları’ndan İslâm davetçilerine üç rehber kitap

Madve Yayınları, Muhammed Ahmed er-Raşid'in "Davetin Başlangıç Noktası", "İslam Davetinde Öncülere Engeller" ve "Zirvede Kalmanın İncelikleri" isimli kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.

22-08-2008


Madve Yayınları, Muhammed Ahmed er-Raşid'in "Davetin Başlangıç Noktası", "İslam Davetinde Öncülere Engeller" ve "Zirvede Kalmanın İncelikleri" isimli kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.
  
Muhammed Ahmed er-Raşid, kaleme aldığı "Davetin Başlangıç Noktası" isimli eserinde, davetin önemini ve nasıl yapılacağını anlatıyor. Müslümanların faal bir davetçi olması gerektiğinin altının çizildiği kitaptan bir alıntı: "Günümüz İslam davetçileri bütün güçlerini toplayıp, saflar halinde yürümedikçe zafere ulaşamazlar. Hedefe ulaşmak için, harekete geçmekten, işe başlamaktan, yollara koyulup insanlara İslâm'ın mesajını ulaştırmaktan ve azimle çalışmaktan başka yol yoktur. Evinde rahat rahat oturup temennilerde bulunmak hedefe ulaşmanın yollarından biri değildir. Selefin tarihi incele, yaptıkları üzerinde düşün ve onlara uyarak hedefe ulaş. Yoksa yerinde durmakla ne davetçi olabilirsin ne de hedefe ulaşabilirsin. Muhammed Ahmed Er-Râşid, “İslam Davetinde Öncülere Engeller” isimli eserinde de, davetçinin karşılaşabileceği zorluk ve tuzakları anlatırken, bunlara karşı nasıl mücadele edileceğini örneklerle ele alıyor. Şeytanın tuzağına ve hilesine düşmemenin ihlasın ön şartı olduğunu belirten yazar, davet yolundaki davetçilere şu uyarılarda bulunuyor: “Kardeşlerine karşı büyüklük taslama.. Mü'minlere karşı alçakgönüllü ol. Hevaya ve arzularına kapılma. Fitnelerden uzak dur. Tekfirden kaçın, birleştirici ol. Şeytanın tuzaklarına düşme.”

Yine Muhammed Ahmed Er-Râşid tarafından yazılan, "Zirvede Kalmanın İncelikleri" isimli kitapta da, zamanın önemi, davetçinin özellikleri ve mücadelesi anlatılıyor.

Yazar, vakit mefhumuyla ilgili ilginç tesbitlerde bulunarak, davetçileri şöyle uyarıyor:

“Vaktini nakit olarak değerlendir.. Çünkü vakit kılıç gibidir. Sen onu kesmeden o seni kesecektir. Ertelemeyi bir kenara bırak, çünkü ertelemekten daha zararlı bir şey düşünülemez.”

İrtibat Tel: (0212) 513 60 54

Etiketler : #Madve   #Yayınları’ndan   #İslâm   #davetçilerine   #üç   #rehber   #kitap   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN