Madenci ikizler ölüme de birlikte gitti

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki, maden faciasında 32 yaşındaki ikiz kardeşler İsmail ve Süleyman Çata da hayatını yitirdi. 11 yıl önce madende birlikte işe başlayan, aynı düğünle evlenen iki kardeş son yolculuklarına da birlikte uğurlandı.

15-05-2014


Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki, maden faciasında 32 yaşındaki ikiz kardeşler İsmail ve Süleyman Çata da hayatını yitirdi. 11 yıl önce madende birlikte işe başlayan, aynı düğünle evlenen iki kardeş son yolculuklarına da birlikte uğurlandı.
 
Soma'nın Bayat Mahalesi'nde 1982 yılında, tek yumurta ikizi olarak dünyaya gelen İsmail ve Süleyman Çata, askere da aynı gün gitti. İki kardeşten birinin askerliği Kütahya, diğerininki Balıkesir'e düştü. İkiz kardeşleri, ayırmaya gönlü elvermeyen babaları Ahmet Çata, bir dilekçe ile aynı yerde askerlik yapmalarını sağladı. 11 yıl önce aynı madende işe başlayan İsmail ve Süleyman Çata, 4 yıl önce düğünlerini de birlikte yaptı. Murside ile evli olan Süleyman'ın bu evlikten bir oğulları oldu. Fatma ile evlenen İsmail'in ise 'Sude' ve 'Buse' isimli ikiz kızları oldu. Yerin metrelerce altında soğuk ve karanlıkta aynı vardiyada çalışan madenciler, dün patlayan trafoda çıkan yangın nedeniyle diğer meslektaşları ile mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri, ikiz kardeşlerin yanyana cesetlerine ulaştı. Çaka kardeşlerin cenazeleri, kaldırıldıkları Kırkağaç İlçesindeki soğuk hava deposunda babaları tarafından teşhis edildi. Oğullarının cenazesini teslim alan Ahmet Çata, Bayat Köyü'ne götürdü.
 
Evlerinin önünde helallik alınmasının ardından iki kardeşin cenazeleri, Balat Camisi'ne götürüldü. İkindi namazının ardından düzenlenen törene, ikizlerin annesi Sevim Çata, babası Ahmet Çata ile İsmail Çata'nın eşi Fatma Çata ve Süleyman Çata'nın eşi Mürşide Çata ile madenciler ve vatandaşlar katıldı. Cenazede Çata kardeşlerin yakınları güçlükle ayakta durabiliken, gözyaşları sel oldu. İkiz evlatlarını kazada yitirmenin verdiği acı ile baygınlık geçiren Sevim Çata'ya yakınlarının destek olmaya çalıştı. Baba Ahmet Çata, "İkizlerim, birlikte okudu, birlikte büyüdü, birlikte evlendi. Usta birer madenci olan oğullarım ile hep övündüm. Bu acıyı yaşayacağım aklıma gelmezdi" dedi. Kılınan cenaze namazların ardından iki kardeş, mahalle mezarlığında toprağa verildi.
 
(TRT Haber)

Etiketler : #Madenci   #ikizler   #ölüme   #de   #birlikte   #gitti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN