01-02-2007 11:15

Filistin üzerindeki Amerikan planlarını, son olarak İngiliz istihbarat subaylarından Alsetro Kroki ortaya çıkardı.

Kardeş Kavgası mı? Kalleş Saldırısı mı?

 

Filistin üzerindeki Amerikan planlarını, son olarak İngiliz istihbarat subaylarından Alsetro Kroki ortaya çıkardı. İngiliz İstihbarat kaynakları, Dahlan’ın liderliğinde el-Fetih’e bağlı olarak darbeci bir gurubun oluşturulduğunu haber verdi. Dahlan  da plandaki görevinin yarısını uygulamaya geçtiğimiz haftalarda başladı.

 

Alsetro’ya göre bu planın yöneticisi, Amerikan Milli Güvenlik Müsteşar yardımcısı William Abramiz’dir. Hedefleri de İç savaş çıkartarak, Hamas’a bağlı kişilerin yönettiği Filistin Hükümeti’ni düşürmek. Bu plan çerçevesinde Dahlan, üyelerine, ulusal birlik hükümetinin kurulması için Şam’da varılan ittifaktan birkaç gün önce, her türlü silahı kullanarak karışıklık çıkarmalarını söyledi. Dahlan ve adamlarının kullandığı silahlar, birkaç hafta önce, Abbas'a bağlı Filistin Devlet kuvvetlerini güçlendirme amacıyla ülkeye gönderilmişti. Filistin’in farklı bölgelerine dağıtılan bu silahlar, Amerika ve İsrail desteği ile ülkeye sokulmuştu. Sonuç itibari ile bu silahlar, ülkede karışıklık çıkarmak ve tam bir ümitsizlik havasında başlayan ulusal birlik hükümetini kurmaya yönelik çalışmaları engellemek için kullanıldı.

 

Filistin Devlet’ine bağlı güvenlik birimlerinden sorumlu olan Dahlan, el-Fetih’deki şahısları, Hamas hareketinin yöneteceği bir hükümete girmemeleri için tehdit etti. Dahlan’ın bu tehditleri, sesli olarak kayıtlıdır. Gözlemcilere göre; Dahlan “Onursuz olan bir insanın, Hamas’ı kabul etmeyeceğini” biliyor. Bunun  için de Filistin Hükümetini düşürmek, ulusal birlik hükümeti çalışmalarını başarısız kılmak için el-Fetih’deki onurlu insanları ve Hamas’ı azletmek istiyor.

Dahlan, El-Fetih’deki öncü liderlerden birisidir. El-Fetih’in bazı liderlerinin de desteği alan Dahlan mal ve silah ile “darbeci” bir gurup oluşturdu. Siyonistlerin silah gücü, Amerika’nın da maddi desteği ile gelecek hükümet üzerinde söz sahibi olmak istiyor. Filistin’deki son karışıklıklar, bu darbeci gurubun fitne ateşini tutuşturması ile  başladı. Perşembe günü, İçişleri bakanlığına bağlı olarak çalışan güvenlik birimlerinin araçlarına bomba koyan da bu darbeci gurubun elemanları idi. Bu patlama da iki kişi şehid olmuş 10’dan fazla kişi de yaralanmıştı. Bu olayın ardından, Hamas’a bağlı bir duyuru yapan araca saldırdılar. Saldırı esnasında, annesinin kucağında yoldan geçen Ebu Bekir (2), boğazından vurularak şehid edilmişti. Aynı şekilde, Gazze’deki Hidayet mescidine de saldırdılar. Burada da Namaz kılan 3 kişiyi şehid ettiler.

 

Dahlan, Filistinlilerle Siyonistler arasında Mısır’ın arabuluculuğu ile devam eden esir değişimi anlaşmasında bir sonuca ulaşılmamasında önemli rol oynadı. Çünkü Dahlan, Siyonist esirin yerini tespit için, İsrail istihbaratına rahat bir çalışma imkanı sundu. 

 

Dahlan Çetesi  Tamamen ABD - İsrail Ürünü

 

Siyonist İsrail’den yayın yapmakta olan Yedioth Ahronoth  gazetesi de bu gerçekleri sayfasına taşıdı. Habere göre oluşturulan yeni kuvvetin 12 bin askeri var. Amerika ve İsrail tarafından da her türlü silahla donatılmış ve donatılmaya devam istanbul escorts girl ediliyor. Dahlan yönetiminde kurulan bu yeni orduya, Avrupalı devletler de maddi destek sağlıyor. Avrupa’dan gelen bağışlar, Mahmud Abbas’ın aracılığı ile bu orduya aktarılıyor.

 

El-Fetih’deki bir komutan, geçtiğimiz haftalar da şu açıklamayı yapmıştı: “Biz, temsilcilerin her biri ile yeni bir kuvvet oluşturmak için araştırmalar yapıyoruz. Şayet bu temsilcilerinden birisi, Hamas’ı desteklerse bu kuvvete kabul edilmeyecek.”

 

Siyonist gazete Yedioth Ahronoth ayrıca, İsrail’in bu yeni orduya gelecek yardımların  Filistin’e girmesine izin vereceğini duyurdu.

 

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !