01-02-2007 11:03

TEMEL KAYNAĞIMIZ KUR’AN

Bu kitapta Kur’an-ı Kerim’e doğru yaklaşımın Kur’ani usulü ele alınıyor.

TEMEL KAYNAĞIMIZ KUR’AN

TEMEL KAYNAĞIMIZ KUR’AN

 

Fevzi Zülaloğlu’nun kaleme aldığı “Temel Kaynağımız Kur’an” adlı kitap, Ekin Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturuldu. Zülaloğlu bu hacimli kitabında, insanlığa hidayet rehberi olması için alemlerin Rabbi tarafından inzal olunan Kur’an-ı Kerim’e doğru yaklaşımın Kur’ani usulünü ele alıyor.

Kur’an’a yaklaşımda modern ve geleneksel iki temel kategoride değerlendirilebilecek yanlış yönelimlerden söz eden Zülaloğlu, Kur’an’ı bizzat onun bize gönderen yüce Allah’ın tanıttığı gibi tanımanın gerekliliğinin altını çiziyor.

Yazar kitabının amacını şöyle açıklıyor:

“Bu çalışmanın üç amacı vardır: Birincisi; sorunları çözme niyetini izhar ettiği halde, sözde evrenselcilik adına - aslında tağutlar adına- "Rasulullah ile Kur'an arasında var olan irtibatı koparıp yerine kendi hevasını yerleştirenler"i teşhir etmek. İkincisi; ilahi vahyi modern hayata hakim kılma iddialarına rağmen, Kur'an ile hayat arasında kurulması gereken zorunlu ilişkiyi Kitab'ın bir bölümü ile sınırlayan -bir kısmını da fi tarihine kilitleyip gömen- tarihselcilik tarışmaları etrafında gündeme gelen yaklaşımları değerlendirmek. Üçüncüsü ise; Kur'an ile hayat ve Kur'an ile Rasulullah arasında kurulması gereken doğru münasebeti oluşturarak, sahih bir anlama ve amelleştirme yöntemini göstermeye çalışmak.”

 

Temel Kaynağımız Kur’an

Fevzi Zülaloğlu

447 sh.

Ekin Yayınları

Tel: (0212) 524 10 28

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !