25-04-2024 11:24

Soykırım saldırılarında katledilen Gazzelilerin sayısı 34 bini geçti

Gazze`deki Filistin Sağlık Bakanlığı`nın 23 Nisan Salı günü yaptığı açıklamada soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 34 bin 183 yaralananların sayısının ise 77 bin 143 olduğu duyuruldu. Kayıplarla birlikte sayı 40 bini aşıyor.

Soykırım saldırılarında katledilen Gazzelilerin sayısı 34 bini geçti
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın 23 Nisan Salı günü yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde 3 katliam gerçekleştirdikleri 32 kişiyi şehit ettikleri, 59 kişiyi de yaraladıkları duyuruldu.
 
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 34 bin 183 yaralananların sayısının ise 77 bin 143 olduğu; ancak bu sayının henüz enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulananlardan henüz toplanamamış olanları kapsamadığı ifade edildi. Açıklamada enkaz altında ve yollarda da binlerce kişinin bulunduğu işgal güçlerinin saldırıları ve engellemeleri yüzünden sağlık ekiplerinin ve sivil savunma elemanlarının onlara ulaşmakta büyük zorluklar yaşadıkları belirtildi. Enkaz altında kalanların ve yollara savrulanların tümünün toplanması durumunda şehit sayısının 40 bini geçeceği tahmin ediliyor.
 
İşgal güçlerinin 200 gündür sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin, yaralananların ve kaybolanların toplam sayısının ise 120 bini geçtiği belirtiliyor. Bunların %73'ünü de kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. İşgal güçlerinin çok sayıda evi yıkmış olması sebebiyle 2 milyon civarında insan birer toplama kampına dönüşen sığınma merkezlerinde hayatını sürdürmeye çalışıyor.
 
İşgal rejiminin uyguladığı aç bırakma politikası yüzünden bölgeye insani yardımların ulaşması engellendiğinden aynı zamanda ciddi bir açlık krizi yaşanıyor. 700 bin insanın yaşadığı kuzey kesime, işgal rejiminin açtığı askeri koridor kullanılarak, insani yardım ulaşması tamamen engelleniyor ve bu bölgede büyük çapta açlık sorunu yaşanıyor. Bir buçuk milyon insanın adeta istifleme bir şekilde doldurulduğu Refah bölgesine ve yaklaşık 300 bin insanın yaşadığı Han Yunus bölgesine ise insani yardım sadece Refah sınır kapısı üzerinden ulaşabiliyor. Ama gerek işgal rejiminin tehditleri ve gerekse Mısır yönetiminin ihmalleri yüzünden bu bölgeye de çok kısıtlı miktarda gıda malzemesi ulaşabildiğinden bu bölgede de ciddi açlık krizi yaşanıyor.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !