08-06-2012 00:12

Fikret Ertan, İsrail`in `gücünü` yazdı!

Bugün Zaman`daki yazısına İsrail ordusunun web sayfasından bir alıntı ile başlayan Fikret Ertan bu satırların `ordunun ilk defa siber savaşlarla ilgili görüş ve tavırlarını yansıtan çok önemli ve tarihî satırlar` olduğunu öne sürdü.

Fikret Ertan, İsrail`in `gücünü` yazdı!
İslam ve Hayat
 
Bugün Zaman'daki yazısına İsrail ordusunun web sayfasından bir alıntı ile başlayan Fikret Ertan bu satırların "ordunun ilk defa siber savaşlarla ilgili görüş ve tavırlarını yansıtan çok önemli ve tarihî satırlar" olduğunu öne sürdü.

Yazısında İsrail açısından oldukça güçlü bir profil çizmeye çalışan Fikret Ertan, "artık herkes İsrail'in siber savaşlardaki rolünü bilecek ve ona göre hareket edecek. Kısacası, İsrail artık bu konuda önemli bir aktör olduğunu açıkça söylüyor." diye yazdı!

İSRAİL GÖZDAĞI VERİYOR!

Ordu tarafından yayınlanan açıklamanın neden şimdi yapıldığı sorusunun Ertan'a göre en muhtemel cevabı: "İsrail'in bu açıklamasıyla başta İran olmak üzere diğer hasımlarına yönelik mesajı olsa gerek. Bu mesaj da herhalde 'ben siber savaşta da varım. Ona göre...' şeklindeki mesaj olabilir. Bununla da hasımları üzerinde caydırıcı baskı kurmayı planlıyor bize göre."

İSRAİL O KADAR GÜÇLÜ BİR VİRÜS BULMUŞ Kİ!

İran'a karşı kullanılan Flame virüsünün, virüsü ortaya çıkaran Kaspersky şirketi tarafından "arkasında muhakkak 'bir devlet ve imkânları yatıyor; aksi mümkün değil'" açıklaması yapıldığını anlatan Ertan, Flame virüsü saldırıları konusunda uzmanların İsrail-Amerika işbirliğine işaret ettiklerini savundu.

"Esasen İsrail çoktandır siber savaşlarla ilgilenen, uğraşan gizli birimlere, kurumlara sahip" bulunduğunu öne süren Fikret Ertan, Askeri İstihbarat Birim 8200 ile ordu bünyesindeki C41 Dairesinden söz etti. Ertan'a göre bu iki kurum işbirliği ve koordinasyon içinde çalışıyorlar!

DAHA NELER VAR KİM BİLİR?

Ertan ayrıca "Bu iki birimin dışında Mossad'ın da kendi siber dairesi ya da bölümü olduğu muhakkak. Bunlara ilaveten belki de başka çok gizli siber birimler de var, kim bilir." diye yazdı...

İsrail ordusunun bir süre önce çok gelişmiş bir simülatör aldığını, bunun için subaylarının eğitildiğini ve İsrail ordusunun giderek daha çok dijitalize olduğunu iddiasını dile getiren Fikret Ertan, "İsrail bu konularda Amerika'dan da muhakkak yararlanıyor. Buna hiç şüphemiz yok." notunu düşmeyi de ihmal etmedi!

İsrail'in 'dosta', düşmana' karşı gücünü oldukça 'iyi' yansıtan yazısını Fikret Ertan "İsrail, siber savaşlarda işte böyle çalışıyor. Bitirirken, 'Acaba biz bu konuda neredeyiz, biz ne yapıyoruz?'" sorusu ile bitirdi.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !