M. Durmuş, Konya'da "Ilımlı İslam" sapmasını anlattı

Geçtiğimiz Cumartesi günü (15 Mart 2014) tarihinde Konya Ticaret Odası'nda Mehmed Durmuş "İslamizasyon ve Ilımlı İslam" konulu bir konferans verdi.

18-03-2014


Konya'da bir grup Müslüman'ın organizasyonu ile Geçtiğimiz Cumartesi günü (15 Mart 2014) tarihinde Konya Ticaret Odası'nda Mehmed Durmuş "İslamizasyon ve Ilımlı İslam" konulu bir konferans verdi. Beklenenin üzerinde bir katılım sağlanan konferansta ana tema "Ilımlı İslam"  konusu idi. 

Durmuş, konuşmasının giriş bölümünde genel olarak "İslam ve Ilımlı(!)  İslam"  kavramlarını dinleyicilerle paylaştıktan sonra, Allah katında hesaba çekilecek olduğumuz dinin bizzat Rasulullah tarafından yaşanılmış olan Kur'an'daki İslam olduğunun altını çizdi ve "İslam'ın dışındaki hiç bir din İslam olamaz, Rabbimiz bize bunun tanımını kitabında açıkça yapmıştır" dedi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özellikle günümüzde gelinen noktada, Müslümanların demokrasiyi tarihimizde hiç olmadığı kadar savunur hale geldiklerini ve Türkiye'de İslam'ın ılımlılaştırılması projesinin sadece Gülen hareketi ile sınırlı olmadığını belirten Durmuş, dinler arası diyalog baheneleri ile İslam'ın muharref dinler ile bir tutulur hale gelmesine seyirci kalınamayacağını vurguladı. Ehli kitap ile irtibatın bir şekilde kendi usülü çerçevesinde ve onları İslam ile tanıştırmak amacı ile olabileceğini ancak yapılmak istenenin tahrif edilmiş/İslamsız bir din inşaası olduğuna değindi.

Özellikle demokrasi ve Türkiye'de son yaşanan gelişmeler hakkında katılımcılardan gelen yoğun soruların ardından program geç saatlerde sona erdi. 

Konferansın videolarını aşağıdaki linklerden sizler de izleyebilirsiniz...

Faydalı olması duası ile....


İSLAMİZASYON VE ILIMLI İSLAM KONFERANSI - I.BÖLÜM

İSLAMİZASYON VE ILIMLI İSLAM KONFERANSI - II.BÖLÜM

Etiketler : #M.   #Durmuş   #   #Konya'da   #Ilımlı   #İslam   #sapmasını   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN