Londra'da dün "Raid Salah'la Dayanışma Günü"ydü

Londra'datüm engellemelere rağmen Filistin Günü, Raid Salah ile Dayanışma günü oldu...

05-07-2011


Londra'da düzenlenen "Filistin Günü", Siyonistlerin tüm engelleme çabalarına rağmen büyük bir başarı göstererek İngiltere'de gözaltına alınan Şeyh Raid Salah ile dayanışma gününe dönüştü.

Dün (3 Temmuz Pazar) düzenlenen etkinliğe İngiltere'nin dört bir yanından bini aşkın Filistinlinin katıldığı ve gecede İngiltere Hükümeti'ne Şeyh Raid Salah'ın derhal serbest bırakılması gerektiği mesajı verildiği belirtildi.

Filistinliler dışında Araplardan da katılanların olduğu gecede, "Korku vakti artık geçti.. Hepimiz Şeyh Raid Salah'ız" şeklinde sloganlar atıldığı ifade edildi.

Gecede ayrıca Filistin el sanatları sergisi ve halk yemekleri pazarı açılırken Filistinli ve Arap sanatçılar da söyledikleri marşlarla geceye renk kattı.

Gecede yapılan konuşmaların ardından Kudüs kenti için yardım sandığı açıldı. Gecede satışa sunulan Filistin haritalarının ve Mescid-i Aksa maketlerinin gelirinin de yine Kudüs'teki projeler için kullanılacağı kaydedildi.

Açılış konuşmasını yapan Filistin Forumu Başkanı Dr. Hafız El-Kermi, istemeyerek de olsa Şeyh Raid Salah'ın sesinin milyonlarca kişiye ulaşmasına sebep olan İngiltere Hükümeti'ne teşekkür etti.

"İngiliz Hükümeti, politikalarını Siyonistlerin pusulasına göre belirlemeye başladı" diyen El-Kermi, İngiltere'nin bu tavrının demokratik bir devlet olma iddiasıyla çeliştiğini ifade etti.

Ünlü İngiliz politikacı George Galloway ise, İngiliz mahkemesinin Şeyh Raid Salah hakkında verdiği kararı "kuduz köpeklerin havlamasına" binaen alınmış "aptalca" olarak nitelendirdi.

(Kaynak: Filisitn Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Londra'da   #dün   #Raid   #Salah'la   #Dayanışma   #Günüydü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN